Carrie White er tilbage … blodig og hævnsyg som sidst, vi mødte hende.

Den 31. oktober – altså når klokken ringer ind til Halloween – får Kimberley Pierce’ genindspilning af Carrie premiere i de danske biografer, og jeg glæder mig. Men nu lider jeg heller ikke af kronisk berøringsangst over for genindspilninger af klassikere. Og det til trods for, at netop Carrie – både Brian De Palmas originale fra 1976 og Stephen Kings roman fra 1972 – hører til blandt mine all time horror-favoritter.

Slutscenen i Brian De Palmas udgave har hjemsøgt mig lige siden, jeg så den første gang som tiårig purk. Så det bliver spændende at se, om Pierce’ opdaterede udgave får en uhygge-slagkraft, der kan matche den originale.

Carrie - 4

I den nye version er det Chloë Grace Moretz og Julianne Moore, der som Carrie og Margaret White indgår i en alt andet end sund mor og datter-alliance. I den originale portrætteret blændende smukt, og djævelsk uhygge-intenst, af Sissy Spacek og Piper Laurie, der i øvrigt begge blev nomineret til Oscars ved uddelingen i 1977.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.