“Cowboynationen Westernfilmen og det moderne Amerika”

Sammen med sin kollega fra Syddansk Universitet Torben Huus Larsen har Thomas Ærvold Bjerre skrevet den første bog på dansk om westernfilm: “Cowboynationen – Westernfilmen og det moderne Amerika”. Bogen ser nærmere på genrens udvikling fra Buffalo Bill til John Wayne, Clint Eastwood og Kevin Costner.

I forbindelse med udgivelsen kan man i Café Biografen i Odense 21. september kl. 14.30 se John Fords klassiske “The Searchers” fra 1956. Forfatterne indleder forevisningen med et par korte foredrag.

Forlaget skriver på deres hjemmeside om udgivelsen, at:

Westernen står for mange i dag som en genre, der har udspillet sin rolle. Men er det nu også tilfældet? De senere års store stjernespækkede Hollywood-satsninger tyder på, at rygterne om genrens død har været stærkt overdrevne.Historierne om den ensomme cowboy og livet på prærien har i mere end et århundrede fungeret som den arketypiske amerikanske fortælling; en slags national skabelsesberetning. Og netop på grund af dens centrale placering i den amerikanske bevidsthed spiller genren fortsat en vigtig rolle i mange amerikaneres selvforståelse.

“Cowboynationen. Westernfilmen og det moderne Amerika” er den første bog på dansk om westerngenren. Bogen ser nærmere på genrens udvikling fra John Wayne over Clint Eastwood til Kevin Costner.Gennem analyser af klassikere, som Diligencen og Shane samt det nye årtusindes westerns, viser bogen, hvordan genren har afspejlet og formet amerikansk historie og kultur lige fra idéer om landskabet, kønsroller og raceproblematikker til George W. Bushs udenrigspolitik.

Forlag ::  Syddansk Universitetsforlag :: Sideantal :: 230 sider Køb hos :: Saxo.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.