Dagens film: Captivity (2007)

Filmbanner - dagens film

SKAL DU SE DEN?

Nej, det skal du da ikke!

HVORFOR SKAL DU IKKE SE DEN?

Det var en sløj filmaften i går, hvor end ikke nuttede Elisha Cuthbert formåede at redde den syndigt kedelige pop-thriller Captivity  (2007) fra at fejle i enhver henseende. En underskøn fotomodel (Cuthbert) bortføres af to seriemordere, der ydermere er brødre. Her kan man tale om en i den grad forkvaklet familiekonstellation. Hun holdes indespærret, tortureres en smule og bliver af de to psykopater kørt i stilling til the grand finale – aflivningen!

Desværre har de to seriemorderbrødre ikke kalkuleret med, at den overfladiske fotomodel har flere ben i næsen, end hun har fedt på hofterne. Så de får – naturligvis – kamp til stregen og kniven for struben. Hvis det ikke var for Cuthbert, så havde jeg hurtigt slukket for filmen, der er alt andet end seværdig. Filmen altså! Captivity er – om ikke direkte elendig – så dog amatøragtigt eksekveret inden for de fleste områder. Og så er det endog Roland Joffé, The Killing Fields (1984) & The Mission (1986), der er instruktøren bag makværket.

captivity_Jennifer2

SE I STEDET:

James Wans Saw (2004), som ovenstående film i udpræget grad har ladet sig inspirere af, er et langt mere interessant og intenst bekendtskab.

GLÆD DIG TIL:

James Wan har skrevet manus til en film, der endnu ikke har fået titel, men som lyder ret interessant. Filmen, der instrueres af Will Canon, handler om en politibetjent og en psykolog, der sammen undersøger fem menneskers mystiske død under en seance, hvor de forsøgte at hidkalde spøgelser … spooky!

BEDØMMELSE: 2

Captivity - 1


INFO: Desværre er der ikke timer nok i døgnet, eller dage nok på et år, til at forfatte 1000-ords anmeldelser af alle de film, man ser. Men få ord har også ret, og  Dagens film, som kategorien her er blevet døbt, byder på hurtige, overskuelige anmeldelser krydret med anbefalinger. Devisen lyder: Én film om dagen!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.