Eksklusivt interview med Maisie Williams fra “Game of Thrones”

Næsten et årti efter at have gjort sin entré som Arya Stark i pilotepisoden af “​​Game of Thrones”, har Maisie Williams endegyldigt sagt farvel til tv-serien, der har defineret hendes unge liv. At filme de sidste scener af den kritikerroste og prisvindende serie, der sluttede efter otte bemærkelsesværdige sæsoner, var, indrømmer hun, meget følelsesladet.

Hun begyndte som 12-årig og er vokset med serien.  Arya skiftede fra en fyrrig ung pige til en hensynsløs morder, der søger hævn på dem, der har foretaget uret i hendes klan, Starks.

”Jeg tror, at et årti er lang tid for os alle, men at skifte fra 12 til 22 er en meget, meget stor ændring, som nogen gennemgår, og at gøre det i fuld offentlighed, synes jeg var virkelig mærkeligt. Jeg fik en  række lektioner på en virkelig mærkelig måde.

”Men jeg tror, ​​jeg har været så heldig, at jeg formåede at vokse med en karakter, der også voksede til en ung kvinde i sig selv, og jeg er meget taknemmelig for forfatterne for at gøre Arya til en mere førende rolle, da jeg voksede op, for som skuespiller er det sjældent, at du får det.

”Der var så meget af mig selv og så meget af mit liv, jeg spillede gennem Arya,” siger hun. ”Jeg tror, ​​når jeg ser tilbage på tidligere sæsoner,  da jeg var 13-14 år, så var de ting, der gjorde mig rasende og vred meget forskellige fra de ting, der gør mig rasende og vred nu. Jeg kan bare se det hele i mine øjne – jeg kan se det liv, jeg havde i de år. ”

At sige farvel til sin anden familie – rollebesætningen på “Game of Thrones” – var forståeligt nok en tid til at reflektere over den ekstraordinære rejse, hun havde taget i gang for alle disse år siden.

”Jeg havde en masse rigtig store ting at skyde i de sidste par dage – virkelig vanskelige ting at gøre – og jeg kunne ikke lade den følelse komme i vejen for det, jeg kunne ikke lade den overvælde mig at spille Arya .

”Og da de sagde wrap, holdte jeg en lille tale, hvorefter jeg  gik tilbage til min trailer, tog Aryas tøj ud for en sidste gang og havde et brusebad og skrabede mudder og blod ud af mit hår en sidste gang, og ja, det var virkelig følelsesladet. ”

Maisie blev født i Bristol, England. På tv har hendes andre roller inkluderet at spille Casey i det anerkendte Channel 4-drama Cyberbully og Ashildr i Doctor Who. Hendes film inkluderer Heatstroke, Gold, The Falling, iBoy, A Storm in the Stars, The Book of Love, Mary Shelley, Early Man og Then Came You.

Q&A følger:

Spørgsmål: Kan du huske din allerførste dag på “Game of Thrones”-sættet?

MW: Ja, vi lavede festscenen i pilotepisoden – så året før første sæson. Jeg kan huske, at jeg havde min lille kjole på og gik ind i et opholdsrum og en af ​​drengene – jeg tror, ​​det var Richard Madden (Robb Stark) – havde en læderdragt, og han læner sig mod en radiator, og han lavede et stort mærke på bagsiden af ​​det, og han var virkelig nervøs. Og jeg kan huske, at jeg bare var klar til timer og timer og smed med pie hos Sophie (Turner, der spiller Sansa Stark), fordi det var i scenen – jeg var nødt til at kaste pigeon pie på Sansa (griner).

Spørgsmål: Kan du huske, hvad dine forventninger var dengang?

MW: Jeg havde ingen idé om, hvad der ville ske. Jeg havde ingen idé om, at det ville blive så stort. Hvem kunne have vidst det? Jeg tror, ​​at min naivitet virkelig hjalp i den første sæson helt sikkert, og jeg har lyst til, at jeg havde det meget sjovt med det. Og jeg tror, ​​da det begyndte at vokse, voksede presset med det, men ja, i begyndelsen var jeg så ny i det hele.

Spørgsmål: Det er svært at tænke på en karakter i showet, der har ændret sig så meget – fra en naiv lille pige til en morder. Vil du være enig?

MW: Jeg tror, ​​at jeg altid vidste, at hun ville blive meget mørkere, men min idé om den ægte negativitet, da jeg var 12, var meget mindre, end den er nu. Så jeg tror, ​​da jeg voksede op og min forståelse af verdenen voksede, tror jeg, jeg var mere i stand til at spille Arya i de øjeblikke, hvor hun er meget mere voksen og hård, og jeg var i stand til at gøre det mere sandt end jeg ville have været kunne når jeg var yngre.

Spørgsmål: Så du voksede op og voksede ind i hendes progression som karakter?

MW: Bestemt. Der var så meget af mig selv og så meget af mit liv, at jeg spillede gennem Arya, tror jeg, og når jeg ser tilbage på andre sæsoner, var min raseri og min vrede, da jeg var 13, 14 – de ting, der gjorde mig rasende og vred da meget forskellige fra de ting, der gør mig rasende og vred nu. Jeg kan bare se det hele i mine øjne – jeg kan se det liv, jeg havde i de år.

Spørgsmål: Og der er ikke mange mennesker, der kan se sig selv vokse op på skærmen på den måde …

MW: Jeg tror, ​​at for os alle et årti er lang tid, men at ændre sig fra 12 til 22, det er en meget, meget stor ændring, som nogen gennemgår, og for at gøre det i det offentlige øje, synes jeg, det var bare en masse virkelig mærkelige lektioner på en virkelig mærkelig måde. Men jeg tror, ​​jeg har været så heldig, at jeg formåede at vokse med en karakter, der også voksede til en ung kvinde i sig selv, og jeg er meget taknemmelig for forfatterne for at gøre Arya til en mere førende rolle, da jeg voksede op for som skuespiller er det sjældent, at du får det til.

Spørgsmål: David (Benioff) og Dan (Weiss, showrunners) gav alle et indrammet storyboard på deres sidste dag. Hvad var dit?

MW: Min er en stor spoiler fra den sidste sæson (griner), så jeg kan ikke sige det til dig. Det er et afgørende øjeblik, og når du ser det, ved du, hvilket øjeblik det er.

Spørgsmål: Var du bange den sidste dag?

MW: Det er så underligt, fordi min sidste dag var den sidste dag med hovedfotografering – der var en second unit, der lavede nogle andre ting, men jeg wrappede med det meste af besætningen. Og jeg havde set andre wrappe før, jeg havde været der i alle tårer og taler, og jeg holdt af det hele. Jeg holdt det hele inde, indtil jeg virkelig var wrappet. Jeg havde en masse rigtig store ting at skyde i mine sidste par dage – virkelig vanskelige ting at gøre – og jeg kunne ikke lade følelserne komme i vejen for det, jeg kunne ikke lade dem overvælde mig i spillet af Arya. Og de kaldte wrap, og jeg holdt en lille tale, og så gik jeg tilbage til min trailer, tog Aryas tøj ud for en sidste gang og havde et brusebad og skrabede mudder og blod ud af mit hår i en sidste gang, og ja, det var virkelig følelsesladet.

Spørgsmål: Vil du se den sidste episode med venner?

 MW: Jeg tror det. Min roommate er en stor fan af showet, og han plejede at sidde og se det sammen med sin bror hver uge. Men jeg har ikke rigtig været hjemme, mens det har været på skærmen før – jeg har altid arbejdet eller lavet noget. Så denne gang vil det være rart at tage sig tid til at sidde og se det og fejre alle disse år.

 Spørgsmål: Og nu er det tid til at se på fremtiden…

 MW: Ja, bestemt. Disse sidste par måneder har været virkelig interessante, da jeg var ude af en kontrakt for første gang siden jeg var 12 år og i stand til virkelig at tænke over, hvad det er, jeg ønsker for min fremtid. Jeg har oprettet min egen virksomhed, og jeg har arbejdet på et kontor og ledet et team, hvilket har været en udfordring i sig selv.

Spørgsmål: Er det din egen produktionsvirksomhed? Og er det fordi du selv ønsker at udvikle projekter?

MW: Ja, et produktionsselskab og også en online platform, som jeg også har oprettet for kunstnere, der kommer i brug i april / maj (2019) tid. Men med hensyn til at være i kreativ kontrol enten med kampagner, vi skyder eller beslutninger, vi træffer – ned til logo og mærker – har det været virkelig dejligt. Jeg gætter, at jeg var nødt til at finde tilliden i mig selv til at stole på mine egne instinkter. Jeg tror, ​​som skuespiller er der så mange elementer, der går ind i at lave en film eller en tv-serie, at du deler meget af det, og du bliver ført gennem en masse af det, og jeg tror, ​​at jeg virkelig savner at være i kreativ kontrol. Men jeg mistede også meget tillid på det felt, fordi jeg ville have gjort ting for at se, om instruktøren kunne lide det, eller om de mange fans kunne lide det. Så jeg tror, ​​jeg har brugt disse sidste par måneder på at tænke over, hvad jeg vil og mit tempo. Og det elsker jeg virkelig, og jeg prøver at komme til mine egne på det felt og har tillid til at gøre det.

Spørgsmål: Der var meget forventning om, hvordan Game of Thrones – et show, som så mange millioner over hele verden elsker – ville ende. Hvad var dit tag på slutningen?

MW: Du ved, jeg var virkelig tilfreds med den afslutning, de gik med på. Og det, der er interessant, er, at den afslutning, du får, er den afslutning, du får for din karakter, og du skal retfærdiggøre din ende, og det skal være sandfærdigt i det, du gør. Jeg tror, ​​at andre ideer, jeg havde om, hvordan jeg ville have det til at ende, at jeg ikke kunne hænges på det. Jeg kunne ikke kæmpe for det og tænke på en modsat måde, fordi det ville ødelægge det, der blev skrevet, og jeg ville ikke gøre det ret. Så jeg var nødt til at omfavne slutningen. Og der kommer scener, som folk måske ønsker at ændre eller finpudse – det er ikke noget større – men det kan have enorm indflydelse på den måde, du spiller historien på. Så at læse det, acceptere det og omfavne det var bestemt en proces, som vi alle var nødt til at gennemgå, fordi du er nødt til at afslutte din karakter, du er nødt til at wrappe dette op og være tilfreds med det, fordi hvis du ikke er, kan ingen andre være.

Spørgsmål: Game of Thrones har naturligvis været en så stor del af din karriere, men det skal også handle om de venskaber, du har skabt, og de forhold, du har opbygget gennem årene?

MW: Bestemt.

Spørgsmål: Og håber du, at du kan fortsætte disse venskaber?

MW: Ja, absolut. De venskaber, jeg har fået i dette show, og de mennesker, som jeg går til i øjeblikke af stress eller panik inden for branchen, vil altid være folket på dette show. Jeg ser altid frem til næste gang, at jeg kan tage en god chat med en af ​​disse mennesker. Og jeg tror, ​​det har været et ikonisk show, men også en ikonisk tid i mit liv, og disse mennesker har set mig vokse op, og de ved alt om mig. Det er virkelig vidunderligt at kunne kalde dem mine venner. Og vi har denne delte unikke oplevelse, der er Game of Thrones. Og ved du, vi alle var i den samme båd før. Som Sophie (Turner der spiller Sansa Stark), Lena (Headey der spiller Cersei Lannister), Kit (Harington der spiller Jon Snow), Richard (Madden der spillede Robb Stark), Alfie (Allen der spiller Theon Greyjoy), Joe (Dempsie) der spiller Gendry), Jacob (Anderson, der spiller Gray Worm) – vi har alle bare været virkelig, virkelig tæt på hinanden, og vi har set hinanden i bestemte perioder i hinandens liv – vi ved for meget nu! (Ler).

Spørgsmål: Men i fortiden vidste du altid, at du ville se hinanden i sættet Game of Thrones, men nu bliver du nødt til at lave planer for at mødes …

MW: Ja, det vil vi og jeg er interesseret i at se, hvordan det vil udfolde sig. Men jeg er altid glad for at se dem igen. Jeg er lige i nærheden (griner).