Endelig: Ny roman fra Karl Ove Knausgård!

Det er 7 år siden, at Karl Ove Knausgård afsluttede sit store romanværk Min kamp. Men nu lander den nye roman Morgenstjernen, der udspiller sig over to dage og som strejfer ni forskellige menneskers liv. En roman om det store drama set gennem det lille livs begrænsede linse.  

Det er en varm sommeraften i august. Litteraturprofessoren Arne er sammen med sin hustru, kunstneren Tove og deres børn i et feriehus på landet. Ferien er snart slut, og deres ven Eigil, der opholder sig i et sommerhus i nærheden, fletter sig ind i familiens liv. Et andet sted i Norge er præsten Kathrine på vej hjem fra et seminar, men følger en impuls og indlogerer sig på et hotel i stedet for at tage hjem til familien.

Udover Arne, Eigil og Kathrine møder vi også Emil, Iselin, Solveig, Jostein, Turid og Vibeke, der hver især bakser med deres egne problemer i deres egne liv. 

Denne augustaften dukker en gigantisk stjerne op på himlen over dem. Hvad er det for et fænomen? Alle taler om stjernens enorme kraft, men har forskellige opfattelser af, hvad de oplever. Og så går livet videre, dog ikke helt som før, fordi usædvanlige hændelser begynder at ske. 

Morgenstjernen er en foruroligende roman om livet og døden; en roman om det, vi ikke forstår og hvad der sker, når mørke kræfter slippes løs i verden. 

Fakta om bogen:

Titel: Morgenstjernen
Forfatter: Karl Ove Knausgård
Oversætter: Sara Koch
Omfang: 666 sider
Pris: 399,95 kr.
Udkommer: 27. november 2020.

Køb “Morgenstjernen” hos SAXO: KLIK