Endnu en Søren Kierkegaard-roman er på trapperne.

2013 står i Søren Kierkegaards tegn. 200 runde år kan han fejre, hvilket er en begivenhed, som en række forfattere har valgt at markere med udgivelser. Peter Tudvad udgav sin nu anmelderroste roman Forbandelsen den 16. april, og nu – om blot fire dage – udkommer Stig Dalagers bidrag til Kierkegaard-fejringen, romanen Øjeblikkets evighed. Om denne skriver Lindhardt & Ringhof følgende:

ØJEBLIKKETS EVIGHED giver et portræt af den verdensberømte filosof og digter, som først og fremmest er eksistentielt og psykologisk : Kierkegaard ligger for døden – en død han selv opsøger – på Frederiks Hospitalet i Bredgade i 1855. Omkring ham spiller en overvågekone, en læge, en ven og udsigten til Bredgade i voldenes København og himlen over den en rolle for en slags indre afklaring og for den strøm af erindringer og tanker, der bringer både Kierkegaard og læseren midt ind i hans verden.[toggle_simple title=”Vis mere” width=”Width of toggle box”]

ØJEBLIKKETS EVIGHED rejser med Kierkegaard en række eksistentielle spørgsmål og en række spørgsmål omkring Kierkegaards egen måde at være i verden på – og tænke på. Centralt står Kierkegaards forhold til kærligheden – både den erotiske og den religiøst forståede – og til døden og hans flertydighed.

ØJEBLIKKETS EVIGHED åbner med sin fortættede skildring af Kierkegaards livs- og tanke-drama en ny dør til videre fordybelse i Kierkegaards svimlende univers. Dalagers roman-biografi fejrer Kierkegaard ved at tage ham og hans tankeverden på ordet – også når det gælder hans egne selvbedrag.

[/toggle_simple]

[box_dark]Romanen, der er på 338 sider,  udkommer den 5. maj som indbundet udgave[/box_dark]

Øjeblikkets evighed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.