Et pust fra fortiden: Gene Kelly vil gerne sælge dig en LaserDisc-afspiller … med “Rocky III”

Netflix har sat sig solidt og tægeagtigt på streamingmarkedet, og herhjemme har tjenesten med over 400.000 abonnenter vist, at forbrugerne er klar til at supplere deres indtag af film og serier på dvd og Blu-ray med direkte streaming ind i filmårerne. Dette er – naturligvis – kommet bag på de danske streamingudbydere, der er blevet taget på sengen og med bukserne langt nede om anklerne.

Men der var engang, hvor streaming var eventyr og science fiction. Der var engang, hvor dvd, Blu-ray og HD i 1080p ikke eksisterede. Der var engang, hvor Betamax blev afløst af VHS (i flere formater), der igen blev afløst af LaserDisc. I dag er alle formaterne forældede, glemte og tilhører nostalgiens støvede verden.

collection

Selv har jeg været de fleste formater igennem: Jeg sprang fra VHS til SuperVHS og fra LaserDisc til dvd til Blu-ray … og nu streamer jeg som supplement til skivemedierne, der stadig har fordele i forhold til streamingtjenesterne. I hvert fald, hvis man ser film som andet end blot underholdning og lidt pausehalløj, der kan skabe distance til hverdagen.

Jeg kan i dag ærgre mig over, at jeg har solgt min filmsamling på VHS og LD, da der var titler imellem, der ikke kan opstøves på dvd eller Blu-ray. Og streames kan de da slet ikke. Især min LD-samling er i ny og næ savnet, og når man så falder over en så fantastisk reklame for LaserDisc, der bruger Hollywood-ikonet Gene Kelly som blikfang, så sender man en vemodig tanke til alle de herlige film, der blev solgt til spotpris til en gemen krejler … blot for at gøre plads til det nye og drønsmarte hipsterformat, dvd…

1045080_556511791061088_531141464_n

Og så skal vi da også lige have Leonard Nimoy på banen … og Siskel og Ebert, naturligvis!