FILM I REOLEN: “Stand By Me”

Der findes Stephen King-film, som der findes Stephen King-romaner. Den amerikanske horrorforfatter par excellence har siden debuten med “Carrie” i 1974 været på speed dial i Hollywood. Det er dog langtfra alle filmatiseringer, der er lige vellykkede. En af de bedste er Rob Reiners “Stand By Me” fra 1986, der er en intelligent film om venskab og det uundgåelige spring fra barn til ung. Filmen, der bygger på Kings novelle “The Body”, er til trods for dens alvorlige afsæt også fyldt med en underfundig humor.

Nu er filmen ude på 4K UHD, og den kan købes hos Faraos Cigarer: KLIK


I en lille skovomkranset by i Oregon er en gruppe venner – den følsomme Gordie (Wil Wheaton), seje Chris (River Phoenix), kække Teddy (Corey Feldman) og tøsedrengen Vern (Jerry O’Connell) – draget ud for at finde liget af en forsvundet teenager. Med håbet om at blive helte i hinandens og byens øjne, begiver de sig ud på en uforglemmelig to-dages vandretur, der bliver til en rejse mod selverkendelse og modenhed.

De smugryger, fortæller vilde løgnehistorier, bander fordi det er sejt, og holder sammen, da turen pludselig tager en voldsom drejning. Da de støder på byens knivsvingende bøller, der også vil finde liget, opdager drengene en styrke, de ikke vidste, de havde.