Film-rettighederne til bestselleren “Det sidste gidsel” er solgt

Den danske filmproducent Jesper Zartov har købt filmrettighederne til bogen Det sidste gidsel, som handler om den danske attaché Mogens Pedersen, der var gidsel op til den første golfkrig og blev hentet ud i en hemmelig mission.

Aftalen er underskrevet, og filmproducenten Jesper Zartov har nu købt rettighederne til at filmatisere den anmelderroste non-fiktion bog Det sidste gidsel.

“Det er et stykke meget vigtigt danmarkshistorie, som fortjener at blive fortalt,” siger Jesper Zartov, der står bag en række film- og tv-serier, bl.a. de seneste to Klovn-film.

Det sidste gidsel, der udkom i september, foregår op til den første golfkrig i 1990 og 1991, hvor godt 100 danskere blev fanget i Irak og Kuwait. Til sidst var der dog kun et gidsel tilbage Irak – den danske ambassadeattache Mogens Pedersen. Ham ville irakerne ikke lade gå, og mens amerikanerne forberedte krigen, sendte Danmark specialisten Mads Sandau-Jensen til Bagdad. Han skulle sammen med kommunikationseksperten Tine Astrupgaard i en hemmeligstemplet mission smugle Mogens Pedersen ud af Irak og få ham hjem til Danmark i sikkerhed.

Aftalen giver Jesper Zartov og produktionsselskabet The Bunch de internationale rettigheder til at skabe enten en film eller en tv-serie over indholdet.

“Det er fuldstændig fantastisk historie med et helt utroligt mangfoldigt karaktergalleri, som rummer nogle ekstremt interessante historier. Det er en af de historier, hvor virkeligheden overgår fantasien,” siger Jesper Zartov, som også kan hente hjælp til historien fra bogens tre hovedpersoner, Tine Astrupgaard, Mads Sandau-Jensen og Mogens Pedersen, der bliver en del af filmaftalen.

Bogen er skrevet af Henrik Thomsen og Ole Sønnichsen, der er glade for, at historien om Saddam Husseins danske gidsler nu kan komme op på det hvide lærred.

“Jeg har jagtet historien om de danske gidsler, siden dramaet begyndte i 1990. Derfor er det en kæmpe tilfredsstillelse, at det nu både bliver til en bog, og at bogen skal filmatiseres, så historien kan nå ud til et endnu større publikum,” siger Henrik Thomsen.