“Fugleatlas” fra L&R er et ornitologisk mastodont-værk!

Bogen er en guldgrube af viden og informationer, der kommer til at stå som et fyrtårn og en milepæl i de næste mange årtier.
– Egon Østergaard, formand for Dansk Ornitologisk Forening

Oktober sidste år udgav Lindhardt & Ringhof det ornitologiske mastodontværk “Fugleatlas”. Bogen er tredje udgave af danske fugleatlas, og den er udgivet i samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening. Bogen er på 840 sider, og den har en vejledende pris af 600 kroner.


Med Fugleatlas fremlægger Dansk Ornitologisk Forening resultaterne af den tredje og største kortlægning af Danmarks ynglefugle nogensinde. Gennem mange år har foreningen gennemført et stort antal kortlægninger og optællinger af fuglene, inklusive to tidligere atlasundersøgelser i hhv. 1970’erne og 1990’erne, men dette projekt er absolut den største bedrift i DOF’s lange historie siden 1906.

Formålet var intet mindre end at kortlæggealle Danmarks ynglefugle, så der fra 2020 kunne være det hidtil mest detaljerede billede af, hvilke fugle der yngler hvor, og hvad tætheden er af dem i forskellige dele af landet. Det formål er nu opfyldt med bogen og atlashjemmesiden.

Fugleatlas er en fantastisk bog til alle fugleinteresserede. Et 900 siders og 6 kilos mastodont, der er smukt illustreret med akvareller og over 200 fotos. Et must-have hos enhver fugleinteresserets bogreol.

I bogen kan man blandt andet læse, hvordan det går med havørnen, rød glente og den lille præstekrave.

Fugleatlas – De danske ynglefugles udbredelse er et storslået og fantastisk værk, der har været 10 år undervejs, og som er blevet til med hjælp fra næsten 1500 frivillige ornitologer. På mere end 800 sider gives et komplet og systematiseret overblik over de danske ynglefugle. Den er desuden rigt illustreret med akvareller og over 200 fotos.