Gianrico Carofiglio “På kanten af sandheden” udgives af Hr. Ferdinand

http://fiktionogkultur.dk/wp-content/uploads/2015/02/P%C3%A5-kanten-af-sandheden-1.jpg

Man skal slå sig med tålmodighed, hvis man er fan af Gianrico Carofiglio, der er en af Italiens største krimiforfattere. Det er nemlig først den 30. april, at Hr. Ferdinand udgiver På kanten af sandheden, der er hans fjerde bog på dansk med den sympatiske antihelt, advokat og bokser Guido Guerriere som hovedperson.

Om romanen skriver Hr. Ferdinand:

Det er et strålende forår, men det samme kan ikke siges om Guido Guerrieris humør. Nogle personlige omstændigheder tvinger den sympatiske advokat til at reflektere over sit liv, og han lukker sig inde i sig selv. Som selskab foretrækker han en boksebold.

Guerrieris humør bliver ikke bedre, da en uventet klient pludselig dukker op: Guerrieris tidligere studiekammerat, en dommer med fuld fart på karrieren. Han henvender sig til Guerrieri på grund af beskyldninger om korruption – det værste der kan ske for en dommer. Mod sin vilje bliver Guerrieri involveret i sagen, som bliver mere og mere uigennemskuelig. Splittelsen mellem formelle regler og individuel moral er problemfyldt.

Efter en række dramatiske episoder får han hjælp af en af sine venner, en politimand, som introducerer ham for den kvindelige privatdetektiv Annapaola Doria. Hun er en smuk og modsætningsfyldt kvinde, som har hang til motorcykler og konsekvent går rundt med et baseballbat. Guido får sin sag for.

På kanten af sandheden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.