Giv bøger i gave: “Det glasklare hjerte”

Strandberg Publishing udgav tidligere på året Henrik Wivels smukke biografi om L.A. Rings liv, levned og værker. “Det glasklare hjerte – En biografi om L.A. Ring” bør finde vej til alle, der dyrker dansk kunst. Bogen, der er indbundet, er på 340 sider.

“Det glasklare hjerte” kan købes hos SAXO: KLIK


Om bogen skriver forlaget følgende:

Som avantgardekunstner skabte L.A. Ring (1854-1933) en ny billedkunstnerisk æstetik og opnåede bred anerkendelse og popularitet. Der er i dag international interesse for hans værker, både i Norden, Europa og USA.

Bogens komposition er både kronologisk og tematisk med en række kapitler, der bryder den horisontalt fremadskridende fremstilling og fokuserer på kunstnerens kernemotiver: vejen, tærsklen, døden, kærligheden og årstiderne. Desuden præsenteres et nyt kildemateriale, som udfordrer det etablerede billede af kunstneren og fremhæver helt andre sider af hans væsen og virke.
Dr.phil. Henrik Wivel er forfatter til flere publikationer om L.A. Ring og skaber et nuanceret og levende billede af den kanoniserede danske maler som både menneske og kunstner. Det er en livslang interesse, der krystalliserer sig i denne store biografi.

Dr.phil. Henrik Wivel er kritiker, forfatter og tidligere kulturredaktør ved Weekendavisen, Berlingske Tidende og Kristeligt Dagblad. Han er blevet tildelt Selma Lagerlöfs Medalj, Dansk Svensk Kulturpris og Georg Brandes prisen samt Dansk Forfatterforenings Faglitterære pris.