Giv bøger i gave: “Wegner – bare en god stol”

De fleste ville nikke anerkendende såvel som genkendende, når de hører navnet Wegner. Det er blevet synonym med dansk møbeldesign, og han troner blandt de fornemste af sin slags herhjemme såvel som i udlandet. Strandberg Publishing udgav for et par år siden “Wegner – bare en stol”, der med rette kan ende under juletræet som gave til én, der sætte pris på Wegners fantastiske møbler. Bogen, der er indbundet, er på 256 sider.

“Wegner – bare en stol” kan købes hos SAXO: KLIK


Om bogen skriver forlaget:

Han var en af verdenshistoriens mest produktive designere, den danske møbelarkitekt Hans J. Wegner (1914-2007). Den 2. april 2014 ville han være fyldt 100 år. Det markeres med monografien ‘WEGNER – bare een god stol’, som udkommer samtidig til de danske, tysksprogede og engelsksprogede læsere.

I anledning af Wegners 100-års-jubliæum viser Designmuseum Danmark udstillingen ‘WEGNER – bare een god stol’. Samtidig udkommer en monografi med samme titel, skrevet af museets udstillings- og samlingschef, Christian Holmsted Olesen. Som den første forsker nogensinde har han fået adgang til et unikt kildemateriale i Wegners arkiver. Og flere års research og skriveproces er nu mundet ud i en smukt illustreret monografi, der fortæller historien om Wegners karriere fra genial snedker til international ikondesigner.

‘WEGNER – bare een god stol’ er baseret på interview, skriftlige kilder, film, skitser, tegninger og originalfotos fra Wegners tegnestue. Bogen giver et unikt overblik over udviklingen i Wegners værk og i de vigtigste strømninger i dansk og udenlandsk møbeldesign fra 1930’erne til i dag.

Interessen for Wegner i udlandet er stadig enorm. ‘Wegner – bare een god stol’ udkommer derfor samtidig på dansk (Strandberg Publishing) og på tysk og engelsk (begge på Hatje Cantz Verlag).