I Jumbobog 426 kan du møde kæmpehvalen Moby Dick

Kender du historien om den store hvide hval Moby Dick? Nej? Jamen, så skal du glæde dig til maj måneds Jumbobog, der udover at bære titlen Moby Dick også indledes med en fortælling, der netop tager afsæt i litteraturhistoriens mest berømte hval.

Historien bygger på den amerikanske forfatter Herman Melvilles roman fra 1851, hvor fortælleren Ismahel beretter om kaptajn Ahabs jagt på den kolossalt store hval, der har fået navnet Moby Dick. Jagten bliver en besættelse for kaptajnen, da hvalen ved et tidligere møde har kostet Ahab sit ene ben såvel som et skib! Moby Dick, der i dag er en litterær klassiker, hører til i såvel den amerikanske romantik som i den periode, der af litterater betegnes som den amerikanske renæssance.

Jumbobogsudgaven af Moby Dick, der er skrevet af Francesco Artibani og smukt tegnet af Paolo Mottura, der begge er italienere, føjer sig ind under dén italienske Disney-tradition, der kaldes Grandi Parodie-historier.

Jumbobog 426 - Moby Dick - 1

Denne type historier blev skabt i 1949 af italienerne Guido Martina og Angelo Bioletto med historien Inferno di Topolino / Mickey i skærsilden, der endnu ikke er udkommet på dansk. Idéen bag disse historier var, at unge læsere skulle introduceres for litteraturhistoriens store prosaværker omformet til tegneserier, og Inferno de Topolino tager meget naturligt (da kunstnerne bag er italienere) fat i Dante Aligheris Den guddommelige komedie.

Så glæd dig til den næste Jumbobog, hvor kaptajn Kvakkab, der har en vis lighed med onkel Joakim, jagter den gigantiske hval Moby Dick, da denne har slugt hans dyrebare lykkemønt!

Jumbobog nummer 426, der altså har titlen Moby Dick, udkommer den 4. maj!

Jumbobog 426 (stor)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.