Jørgen Leths “Det erotiske menneske” åbner CPH:DOX 2010

CPH:DOX festivalen skydes i år i gang med et brag, når Jørgen Leths nye film ‘Det erotiske menneske’ får danmarkspremiere til åbningsgallaen for CPH:DOX 2010 den 3. november 2010. 

Hele Danmark inviteres med til denne storslåede gallapremiere, da CPH:DOX i samarbejde med festivalens egen biografklub DOX:BIO sørger for at både film og et eksklusivt live-interview streames ud til 40 biografer landet rundt. I denne forbindelse har publikum også mulighed for at stille Jørgen Leth spørgsmål via SMS. Find alle de deltagende biografer på www.doxbio.dk.

Personlig og provokerende
Det erotiske menneske har været mere end 10 år undervejs, og resultatet taler for sig selv. Det er på én gang Jørgen Leths hidtil mest personlige og provokerende film. En film om at blive ældre, om at miste, om de særlige øjeblikke man husker, og om Jørgen Leths forestillinger om erotikkens væsen.

Kan man måle det erotiske? Kan man indramme det? Kan man definere det? I sin længe ventede film Det erotiske menneske, der er produceret med støtte fra Det Danske Filminstitut, kredser dokumentaristen og digteren Jørgen Leth om disse simple, men dog vidtrækkende spørgsmål.

Erotikkens form og betydning
I filmen, der står som et hovedværk i Jørgen Leths omfangsrige kunstneriske produktion fra de seneste godt fem årtier, rejser han, den ældre, europæiske digter, ud i verden og ind i sig selv for at registrere det erotiske, for at lede efter dets form og betydning. Han er en mand, der ser på kvinder – der ser på kvinden. Med udgangspunkt i egne minder om længerevarende kærlighedsforhold, såvel som flygtige seksuelle møder blandet med fiktion, foretager Jørgen Leth en række nedslag i udvalgte byer, steder og tilstande.

Kilde: CPH:DOX

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.