“Jaws” af Antonia Quirke

Jaws (bog)Hvis man ønsker at dykke ned i psykologien, der ligger til grund for Steven Spielbergs ungdomsværk “Jaws”, så bør man anskaffe sig Antonia Quirkes eminente analyse, der er udgivet i BFI’s (British Film Institute) bogserie over moderne klassikere.

Hun leverer en levende og velskreven analyse af filmen samtidig med, at hun tager afstand fra den hetz, filmen i årevis har været udsat for. Der er – ifølge Antonia Quirke – ikke blot tale om en god film, der er tale om et mesterværk. Hun fremhæver filmens mange lag og skjulte dybder, der gør den til mere end blot en gængs “når-dyr-går-amok-film”.

Filmen – der i øvrigt af Spielberg selv opfattes som et af sine dårligste værker – er såvel et studie i angst som den er et studie i, hvorledes man behersker og kommer udover denne angst.

Quirkes analyse på omtrent 100 sider giver nyt liv til en film, der fortjener mere end blot status som et naivt ungdomsværk, når der rent faktisk er tale om et nøje orkestreret mesterværk. Læs analysen, se filmen og forsvind ind i en af genrens bedste film.

Forlag :: British Film Institute :: Sideantal :: 96 sider :: Køb hos :: The Book Depository

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.