Jim Carrey tager afstand fra volden i Kick-Ass 2

Det er jo alt sammen fint og godt, at Jim Carrey er en mand med meninger og holdninger. Dog giver hans seneste Twitter-udmelding ikke megen mening, desværre. Han skriver, at han føler sig nødsaget til at tage afstand fra volden i den kommende Kick-Ass 2, hvori han spiller en af hovedrollerne som Colonel Stars and Stripes.

Jim Carry Twitter

At han ikke længere ønsker at bakke filmen op skyldes angiveligt skoleskyderiet på Sandy Hook Elementary School, der fandt sted den 14. december 2012, og som kostede 28 mennesker livet. En forfærdelig og dybt tragisk hændelse, der dog ikke bør kædes sammen med en fiktionsfilm. Voldelig eller ej.

Der vil altid være mennesker, der vælger at udtrykke deres afmagt ved at gøre andre ondt. Ved at tage uskyldiges liv. Men at bruge Sandy Hook som påskud for at skyde skylden i skoene på film, der i større eller mindre grad benytter sig af vold, er at gøre brug af en letkøbt ansvarsforflytning.

At filmvold kan anspore visse individer til at begå uhyggeligheder i den virkelige verden benægter jeg ikke, men for at kunne tage livet af 28 uskyldige mennesker, som det var tilfældet med Sandy Hook-skyderiet,  skal man i forvejen have en kim af ondskab i sig, der intet har med fiktionsvold at gøre.

Det nytter ikke noget, at vi griber tilbage til den gamle idé om, at volden i samfundet skyldes volden på film … eller volden i tegneserierne, litteraturen, kunsten, computerspillene.

Læs også:

Ny poster til Jeff Wadlows follow up Kick-Ass 2 er online
Der er øretæver og røvfuld på menuen, når Kick-Ass 2 rammer biografen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.