Jumbobog 409: Troldenes konge

Årets første Jumbobog byder på 11 historier, hvor en lang række af Andebys prominente indbyggere kommer på eventyr, der involverer såvel guldglade trolde som masser af forbrydere – der er endog også et rumeventyr med Andersine, Klara Kluk og frøken Rappesen.

I Dalens hemmelighed bliver Anders, der er på vinterferie i bjergene med Andersine og ungerne, jaloux på flottenhejmeren Alex Winter … der ikke har rent mel i posen. Han er smykketyv og på flugt, og pludselig bliver ferien krydret med guldglade og gnavne trolde og elvere.

I Mickey Mouse-historien I Andebys gader skal fartsyndere afsone deres straf ved at være medhjælpere for politiet, og Striks får pludselig en meget mærkværdig trio bestående af Mickey, Fedtmule og Sorte Per, der nu skal patruljere i Andebys gader. Men har Sorte Per mon lumske bagtanker, eller er han blevet en lovlydlig borger?

Selvom lykkemønten er nok så vigtig for Onkel Joakims forretningsheld, så er hans gamacher heller ikke helt ubetydelige i den henseende. Det finder lumske Andy Andebilt ud af i De forsvundne gamacher, og da Joakim sender sine tudsegamle gamacher til rens går det galt … de bliver stjålet, og jagten på dem bliver indledt!

I historien Husbytte får evigt (og ulideligt!) heldige Fætter Højben brug for at koble af fra den evindelige strøm af gaver, postbudene kommer med hver eneste dag. Så han bytter hus med den dovne Fætter Vims, der hellere end gerne forlader sit meget rodede hjem. Men får Højben mon fred? Læs og bliv klogere!

I historien Jernmændene er Bjørne-banden igen ude efter Onkel Joakims formue, og Bjørne-bande-lederen Dirk er godt træt af de øvrige familiemedlemmer i forbryderklanen, der er uduelige døgenigte, der aldrig har held med deres røveriforsøg. Men så er det jo godt, at man kan vække gamle forbrydere til live, der er lidt mere effektive … men det har sin pris, viser det sig.

Det er koldt i Andeby – bidende og næbklaprende koldt. Der er lovet snestorm af gigantiske dimensioner, men en sådan afholder naturligvis ikke byens hærdede forbrydere fra at udøve deres metier. Men desværre for dem, så trodser Stålanden også kulden og sneen og giver dem kamp til næbbet i Snestormen.

Det er igen Bjørne-banden, der er på spil i historien Alarmklokken. Det bliver vanskeligere og vanskeligere for Onkel Joakim at holde forbryderne på sikker afstand af pengetanken, så da han hører om en skotsk alarmklokke, der bimler og bamler, når der er forbrydere i nærheden, drager han af sted til Skotland med Raptus von And for at erhverve klokken – men det er naturligvis ikke så lige til, for ejermanden vil ikke sælge.

I Sorte Slyngel-historien Den nye medhjælper bliver den ellers lovlydige Alfa Beta Sorte Slyngels medhjælper, da denne udsættes for en uærlighedsgenerator og vupti, en superforbryder af galaktiske dimensioner er blevet født. Nu kan den nye forbryderduo plyndre Andeby Centralbank – men Sorte Slyngel har naturligvis gjort regning uden vært, og Mickey kommer sin ven til undsætning!

I Anders And-historien Den sidste brik er Anders blevet lidt af en mester i at samle puslespil. Men en uheldig mester, naturligvis. Og da Hexia igen forsøger at narre lykkemønten fra Onkel Joakim, viser Anders, at han rent faktisk også kan få en god idé en gang imellem. Og bliver puslespillet mon samlet – ja, det må du læse dig frem til.

I denne bogs sidste historie – Månens bagside – optræder Andersine, Klara Kluk og frøken Rappesen som hemmelige A.E.A-agenter for Onkel Joakim. De bliver sendt ud i rummet, hvor Onkel Joakim har en hemmelig rumbase, som han desværre har mistet kontakten til. Nu skal de fire agenter finde ud af, hvad der er på spil.

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Jumbobogen – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne – så bringes man fluks videre til Andeby.dk.

Jumbobog 408 Jumbobog 410

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Dalens hemmelighed (Anders And)
Historie: Per-Erik Hedman / Tegninger: Fecchi / Oversættelse: Culturebites/Annemette Fogh
2 – I Andebys gader (Mickey Mouse)
Historie: Alessandro Sisti / Tegninger: Roberto Vian / Oversættelse: Culturebites/Annemette Fogh
3 – De forsvundne gamacher (Onkel Joakim)
Historie: Roberto Gagnor / Tegninger: Sergio Cabella / Oversættelse: Culturebites/Annemette Fogh
4 – Husbytte (Fætter Vims & Fætter Højben)
Historie: Alessandro Mainardi / Tegninger: Alessandro Conte / Oversættelse: Culturebites/Annemette Fogh
5 – Jernmændene (Bjørne-banden)
Historie: Matteo Venerus / Tegninger: Maurizio Amendola / Oversættelse: Culturebites/Annemette Fogh
6 – Snestormen (Stålanden)
Historie: Alessandro Sisti / Tegninger: Marco Gervasio / Oversættelse: Culturebites/Annemette Fogh
7 – Alarmklokken (Onkel Joakim)
Historie: Riccardo Pesce / Tegninger: Valerio Held / Oversættelse: Culturebites/Annemette Fogh
8 – Den nye medhjælper (Sorte Slyngel)
Historie: Gabriele Panini / Tegninger: Marco Meloni / Oversættelse: Culturebites/Annemette Fogh
9 – Den sidste brik (Anders And)
Historie: Stefano Ambrosio / Tegninger: Stefano Zanchi / Oversættelse: Culturebites/Annemette Fogh
10 – Snemanden (Anders And)
Historie: Stefania Lepera / Tegninger: Tiberio Colantuoni / Oversættelse: Culturebites/Annemette Fogh
11 – A.E.A. (Andersine)
Historie: Sergio Badino / Tegninger: Carlo Limido/ Oversættelse: Culturebites/Annemette Fogh

Jumbobog 409 (stor)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 46
År: 2014
Nummer: 409
Dato: 13. januar
Pris: 44,95,-
Udgiver: Egmont Publishing
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWiki / Andeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

FOR- & BAGSIDE:

Jumbobog 409 (for- & bagside)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.