“Justified” … ny serie med Timothy Olyphant

De fleste stødte nok for første gang på Timothy Olyphant i den desværre kun tre sæsoner lange westernserie “Deadwood” (2004-2006) fra HBO, hvor han spiller den fåmælte, men yderst handlekraftige, Seth Bullock, der slår sig ned i den lille guldmineby Deadwood i South Dakota. Her hersker den herlige og fandenivoldske Al Swearengen (Ian McShane), der styrer byen med hård hånd. En i sandhed fantastisk perle af en serie!

Nu er Olyphant aktuel i en ny serie fra FX, der indtil videre har kørt over to sæsoner, og som desværre endnu ikke har fundet vej til udgivelse herhjemme. Karakteren, han spiller i serien, ligger i fin forlængelse af Seth Bullock-karakteren.

Justified” (2010) bygger på romaner af Elmore Leonard, og serien er skabt af Graham Yost, der tidligere har arbejdet på HBO-miniserierne “Band of Brothers” (2001) og “The Pacific” (2010). I serien møder man Raylan Givens (Olyphant), en hårdhudet såvel som hårdkogt U.S. Marshall fra Miami, der er blevet forflyttet til det østlige Kentucky. Han er en mand af den gamle skole, der håndhæver loven på sin egen måde, hvilket betyder, at han ofte bryder den! Indtil videre er serien blevet fornyet til 13 nye episoder i tredje sæson, der får premiere i 2012.

De første to sæsoner er udkommet i England på dvd, og i USA er første sæson udkommet på dvd og Blu-ray. De er udgivet af Columbia/Tristar i England og USA, så hvis serien finder vej til distribution herhjemme, kunne et bud på distributøre være Sony Pictures Home Entertainment.

Trailer til første sæson af “Justified”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.