Karoline Brændjord vinder Norges debutantpris

Det er ikke mere end tre uger siden, at Karoline Brændjord blev tildelt Kritikerprisen i Norge, og nu modtager hun også debutantprisen, Tarjei Vessaas’ debutantpris. Det er første gang de to meget prestigefyldte priser går til den samme forfatter.

Karoline Brændjords smukke og sårbare digtsamling “Jeg vil vågne til verden” er noget helt særligt og en helt utroligt formfuldendt forfatterdebut. Som den første forfatter nogensinde har hun fået to af Norges mest prestigefyldte litteraturpriser for en sin digtsamling.

Den er udkommet på Kolon Forlag, der fortæller, at den også er solgt til Sverige og Danmark. Den danske udgave udkommer d. 26. maj hos Turbine i oversættelse af Sara Koch.
Kolon Forlag har udsendt en pressemeddelelse, hvor de gengiver Det litterære råds begrundelse for at tildele Karoline Brændjord debutantprisen. Begrundelsen lyder:

Den verdenen som Karoline Brændjord skriver frem, er ikke urban eller menneskeskapt, den er natur, full av liv, luft og lys, av ting som svever, flyr og faller. Muligens er det derfor diktene ofte fremstår som livsbejaende, ja til og med muntre, på tross av den dystre undertonen. Døden, i Karoline Brændjords lyrikk, blir en del av naturen. Sorgen og gleden fremstår ikke som motsetninger, de utfyller og komplementerer hverandre. Det er kloke og modne dikt. Samtidig har forfatteren et forbløffende blikk for slående og uventede sammenstillinger.