Kult, kitsch og Critters … et 80′er-fænomen af den nostalgiske slags

En af de mange, mange, mange – rigtig, rigtig mange – film(serier), jeg fik fortæret i de glade 80’ere som filmgal knægt, hvor VHS-maskinen leverede magi i timevis, var Stephen Hereks herlige kultklassiker Critters fra 1986, der affødte tre efterfølgere. Et suverænt og tidstypisk genrekonglomerat, hvor horror krydser klinger med komedie og science fiction. Filmen er et nostalgisk trip af de helt store, der var med til at kickstarte min fascination af filmens verden og som stadig, dagen i dag, kan henføre mig til de svundne 80’ere, når jeg smækker den fantastiske monster movie i afspilleren.

Stephen Hereks første film affødte som skrevet tre efterfølgere, der alle – på deres vidunderligt kitschede facon – stadig formår at henrykke. Hvis man vil opleve en ung Leonardo DiCaprio, så skal man se den tredje film i serien instrueret af Kristine Peterson i 1991.

Leonardo DiCaprio i "Critters 3" anno 1991
Leonardo DiCaprio i “Critters 3” anno 1991

To år efter – i 1993 – debuterede en ung Jennifer Aniston i øvrigt som filmskuespiller (hun havde tidligere haft roller i forskellige tv-serier) i en film, der genremæssigt befinder sig i samme univers som Critters-franchisen. Der er tale Leprechaun, der jo har herlige Warwick Davis i rollen som den foruroligende Leprechaun … en lille, modbydelig satan.

Nå, men hvis man ikke har set Critters-filmene, kan man tjekke nedenstående trailers ud, der er i overraskende god kvalitet.

Critters (Stephen Herek, 1986)

Critters 2: The Main Course (Mick Garris, 1988)

Critters 3 (Kristine Peterson, 1991)

Critters 4 (Rupert Harvey, 1992)

Leprechaun (Mark Jones, 1993)

Jennifer Aniston i "Leprechaun"
Jennifer Aniston i “Leprechaun”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.