Kunstquiz med Adrian Hughes på DR K, hvor en længe glemt kaffetrold kiggede forbi.

Selvom jeg ofte er en smule knotten og muggen, når talen falder på DR og deres udbud af kulturprogrammer, her især det helt igennem afskyeligt poppede og antipersonlige DR Premiere, som i min verden er en falliterklæring til filmkritik på tv, så kan jeg ikke undlade igen og igen at blive forundret over det niveau, som DR K (re)præsenterer. Endelig en kanal, som jeg gerne betaler licenskroner til!

I går faldt jeg over (og pladask for) deres nye kunstquiz, som bestyres af kultureksperten Adrian Hughes. Her bliver der gættet og quizzet om alt under den form- og farveladeglade kunsthimmel. Endelig en quiz, der ikke taler til laveste fællesnævner … fantastisk!

Nå, men det var ikke så meget selve programmet, som det var et specifikt maleri i programmet, jeg lige ville give et par ord med på vejen. Kunstneren Martin Bigum skulle lave lidt tegn og gæt for sit hold, som så skulle gætte det kendte maleri, han forsøgte at gengive med sin tuschpen. Det var de gode til. Et af malerierne, som jeg i øvrigt straks genkendte, men som jeg rent ud sagt havde glemt eksisterede, var Henry Heerups helt igennem fantastiske litografi Kaffetrold fra 1976.

Kaffetrolden kommer jeg ikke til at glemme igen, da jeg har sat jagten ind på en pæn reproduktion til min væg!

Henry Heerup - Kaffetrolden