LEGO: Ghostbusters Ecto-1

Det vrimler med ikoniske biler i filmhistorien, og én af de mest berømte af slagsen er Ecto-1 fra Ivan Reitmans formidable Ghostbusters, der hurtigt blev en (kult)klassiker… og som i dag står som en film, der er med til at repræsentere 1980’erne på flotteste vis.

Selv var jeg blot sølle 7 år gammel, da Ghostbusters, der i år kan fejre sin 30 års fødselsdag, fik premiere den 14. december 1984. Jeg nynnede og sang Ray Parkers temamelodi, så alle omkring mig blev irriterede. Jeg så min VHS-udgave af filmen så mange gange, at jeg sled den op. Og jeg havde naturligvis plakaten hængende på værelset. Det er klart.

Og nu, 30 år efter filmens premiere, kan jeg også (og det med stor glæde) samle en fin udgave af Ecto-1; den omkonverterede ambulance, som de fire spøgelsesjægere kører rundt i. For den hvide spøgelsesjægerambulance, der som nævnt hører til blandt filmhistoriens mest ikoniske biler, er (i forbindelse med filmens runde år) blevet foreviget i klodser af LEGO. Og tak for det, i øvrigt!

81JukI6hPQL._SL1500_Ghostbusters

2

Jeg har endnu ikke åbnet kassen, der ligger foran mig. Det er Ecto-1 og de fire ghostbusters, Zeddemore, Venkman, Stantz og Spengler, der er afbilledet på låget. Der er noget magisk forbundet med at sidde med en uåbnet LEGO-æske foran sig. Man glæder sig til at se det ukendte indhold, til at bygge, til at skabe. LEGO er leg, fantasi og skaberglæde – for børn såvel som for voksne, der har fantasien i behold.

Samlesættet, der udover bilen også består af spøgelsesjægerne Peter Venkman, Ray Stantz, Egon Spengler og Winston Zeddemore, der alle bærer deres proton packs på ryggen, kommer med en lille informativ booklet, der kort ridser historien op omkring Ecto-1’s tilblivelse. Det er en fin introduktion til især de unge LEGO-samlere, der måske endnu har filmen til gode.

Bilen, der naturligvis prydes af det kendte logo med spøgelset, er udstyret med alskens udstyr til bekæmpelse af spøgelser. Taget kan afmonteres og inde i bilen, der er udstyret med en tracking computer, er der gjort plads til tre af spøgelsesjægerne – cool!

Ecto-1, der er 9 cm høj, 20 cm lang og 6 cm bred, er en tro kopi af den bil, som så mange af filmens fans holder af, og de fire mini-spøgelsesjægere er endog blevet udstyret med forskellige frisurer, ansigtsudtryk og eget navn på brystet. En fin og fantastisk detalje, man kun kan sætte pris på.

De fire minifigurer kan i øvrigt monteres på en lille piedestal, så de står skulder ved skulder. Så kan de, sammen med Ecto-1, tage sig flot og dekorativt ud på skrivebordet eller i reolen, hvor de (naturligvis) skal stå ved siden af filmene.

2

4

Hvis man er filmnørd, LEGO-bygger og merchandisesamler (ung som gammel), så er dette et sæt, man fluks skal investere i. Der er timevis af byggesjov i sættet, og når bilen står færdigsamlet, så kan man meget passende afslutte byggehyggen med at gense filmen i sofaen og (for mit vedkommende) drikke en kop kaffe af mit favoritkrus.

Slutteligt kan jeg ikke andet end håbe, at LEGO overvejer at udvide serien med for eksempel Brandstationen, Slimer og Mr. Stay Puft Marchmallow Man – det kunne være fantastisk!

Så hop ind i bilen og begynd fluks spøgelsesjagten! For…  If there’s somethin’ strange in your neighborhood who ya gonna call? Ghostbusters!


Produktkode: 21108 Alder: 10+
Antal klodser: 508 stk.
Links: LEGO.com / Omtaler hos F&K
Produktmål: H:09cm / L:20cm / B:06cm* Univers: Ghostbusters

* Hvis samlesættet består af flere emner, er det ovenfor angivne produktmål altid på det største emne!


Klik for flere tableaus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.