Movie Masters: Steven Spielberg – puslespil til filmelskeren!


Det tyske firma Heye – der blev grundlagt i 1962 som forlag – er i dag primært kendt som producent af kvalitetspuslespil. I denne ombæring skal vi se nærmere på et af deres nyeste – Movie Masters: Steven Spielberg – som udgøres af 1000 brikker og måler 70 x 50 cm.

Det er den franske kunstner Alexandre Clérisse, der står bag motivet. Hvis man kender til Clérisse vil man vide, at han udover at være filmelsker også har skabt en række prisvindende tegneserier, der desværre ikke er blevet oversat til dansk.

“Movie Masters: Steven Spielberg”  er venligst sponseret af Hyggeonkel, og puslespillet kan købes her: KLIK


Movie Masters: Steven Spielberg er et “seek and find”-puslespil, hvor man kan gå på jagt efter en lang række af Spielbergs film. Det en mosaik, hvor Clérisse på finurlig vis har formået at inkorporere film og karakterer fra det spielbergske filmunivers. Og ikke kun film, han har instrueret, men også film, som han “kun” har fungeret som producent på: Eksempelvis Back to the Future og Gremlins, der henholdsvis er instrueret af Robert Zemeckis og Joe Dante.

Man kan også gå på “Find Holger”-jagt efter Steven Spielberg, som Clérisse har gemt i motivet. Det er sjovt og hyggeligt, og hvis man kan undlade at nærstudere motivet på kassen, så bliver det også sjovere at lægge puslespillet og langsomt se de forskellige film og karakterer tone frem efterhånden som den ene brik finder sammen med den næste

Der er mange timers underholdning i dette puslespil, som man kvier sig en smule ved at gemme væk i kassen igen, når det først er samlet. De mange film er blevet føjet samme i en smuk mosaik, der gør det til en fornøjelse at sidde med. Et ekstra plus ved at lægge netop dette puslespil er, at man kan have soundtrackene til Spielbergs film kørende i baggrunden – det giver oplevelsen en ekstra dimension.

Hvis man er filmfan i almindelighed (og Spielberg-fan i særdeleshed) så er dette puslespil helt sikkert et, man skal have fingre i. Det er så underholdende, at man har lyst til at starte forfra … eller kaste sig over udgaven med Tim Burtons film, der er mindst lige så fantastisk.

Clérisse har formået at klemme 15 forskellige film ind i motivet: klassikere, mesterværker og film, hvoraf mange har skrevet sig ind i vores kollektive hukommelse. Jeg håber, at Clérisse og Heye slår pjalterne sammen og udgiver flere puslespil i Movie Masters-serien … og gerne et, der har fokus på Hitchcocks film, tak!