Nogle af mine statusopdateringer fra det antisociale netværk Facebook

Jeg sad i går – jeg havde god tid – og gloede mine gamle statusopdateringer igennem. Der var mange, fandt jeg ud af. Selv indrager jeg aldrig personlige eller familierelaterede emner i mine opdateringer.  

Der er tre typer opdateringer, som i den grad går mig imod. Den første – og mest uskyldige – er typen a la jeg bager boller eller jeg har vasket tøj i dag … ja, og jeg har siddet på toilettet med tyndskid hele dagen, men jeg skriver det ikke på Facebook! Den anden slags opdateringer – og disse giver mig virkelig kløe – skrives af folk, der bruger Facebook som udstillingsplatform for deres små poder. Opdateringer a la Ditte-musen har lige lært at gå eller Joakim klarer sig godt i pottetræningen er horrible og grænseløst irriterende … hold familien for jer selv, især hvis I har 800+ “venner”!

Den allerværste er dog typen af opdateringer, hvor private problemstillinger bliver gjort offentlige. Det kan f.eks. være fuck hvor jeg bare hader Jimmy eller nu er jeg single … de giver mig spasmer i ansigtet. Igen: Hold jeres privatliv for jer selv! Og så er der de såkaldte hadegrupper … dem værdiger jeg ikke en kommentar. Eller dog: Man er i sandhed et ynkeligt væsen, hvis man har behov for at starte en hadegruppe!

Nå, men hvordan bruger jeg selv statusfunktionen: Jo, jeg statusopdaterer med emner, der interesserer mig: Film, litteratur, kunst og kultur. Her følger nogle udvalgte eksempler:


– Auteuren Scorsese formår endnu en gang at tryllebinde med en film så magisk flot og djærv i tempo, fotografering og dialog, at man storfryder sig hele vejen igennem det spændstige genrekonglomerat, der udgør Shutter Island! En symbolmættet perle, der forløses (om end forudsigeligt) elegant enigmatisk af en mesters hånd, og som fordrer filmanalytisk nærlæsning.

– At nedsvælge en varm, veltilberedt mokka af et Shutter Island coffee mug – givet af Paramount Pictures – er (simpelt og enkelt) paramount!

– I aften Danmark vs. Cameroun. Resultat: Cameroun vinder 2-1!

– At se Fatih Akins nye film – Soul Kitchen – er som at spise en let yoghurt naturel … sundt, uden smag og røvkedelig! Come again, Akin! Bo Green Jensen har ret i sin kondenserede betragtning: “Idyllen har sjæl, men er rigeligt let”.

– Søren Staal Balslev sprog(for)tryller endnu en gang i WA.

– Et stk. overbo, der er lidt for energisk på klaveret, guitaren og trommerne, koblet med et stk. nabo, der har fået fat i en VUVUZELA!!, er lig mord på hjernen!

– Following in the footsteps of Memento has not given Nolan Insomnia and Batman Begins gave him The Prestige that made it possible for him to be The Dark Knight of movies and direct this summer’s most anticipated movie … Inception.

– Overhørte imbecil kvinde i Fakta: “Tyskland skal sgu ikke vinde VM … grimme mennesker, grimt sprog, grimt land”. Burde have sagt til kvinde i Fakta: “Op i røven med dit misforståede tyskerhad, din sørgelige kvinde”

– Selvom Clinten har oparbejdet en ganske solid instruktørform, så stinker The Rookie stadig langt og grumt ind i himmelen! En Dirty Harry-agtig machismo gør det ikke alene!

– SATC = Sindssygt Anmelderneutral Tossegod Chickflick eller Sørgeligt Aldrende Tøsers Cyklusstop.

– It was never easy being a rider. Now Hopper rides his chopper … for the last time.

– Jeg hørte britiske boblekuvertdulmede gentlemenråb fra postkassen. Det var Sherlock og Watson, der ville ud!

– “We should respect differing opinions up to certain point, and then it’s time for the wise to blow the whistle.” – Filmkritikeren Roger Ebert.

– Sommeren har bare at blive varm som langt ind i helvede! Kold næse og radiator i maj … det stinker!

– James Cameron er dårlig litteratur…

– 70′erne var et helt igennem fantastisk filmårti. Én af de mindre kendte genreklassikere – Don Coscarellis horrorfilm Phantasm – er myrekrybende uhyggelig!

– Når man ser Die Another Day, så tager man sig selv i at håbe, at det ikke bliver en anden dag, men her og nu! Føj for et uambisiøst pøbel-plotfattigt-dialogringe-møgelendigheds-Bond-makværk!! (!!!)

– Dådyrøjne a la Deschanel smelter (og flækker, spidder, destruerer) et håbløst blødt Gordon-Levitt drengehjerte. Det tager 500 dage at overkomme netop dén sommer!

– Bretagnesovs nydes bedst tempereret og serveret i højt glas til en novelle af Kafka. Det har jeg fra en fortrolig kilde, fra en bretagnesovs-afhængig!

– At være jomfru eller ikke at være jomfru, det er spørgsmålet i Twilight og True Blood.

– Dagens Roger-quote: Fine! If I can’t get to know Jeff in person, then I’ll develop a relationship with him like fat people do. Through the internet!”

– Man kan undre sig over, at en talentfuld kok som Wassim Hallal, der har opnået status inden for dansk såvel som international gastronomi, vil medvirke i stupidt lorte-tv a la Helvedes køkken. Mantraet må lyde: “Money talks, tv-shit walks”!

– Is it a bird? Is it a plane? No, it is Dumbo coming home to me on Blu-ray!

– Ridley Scott om kvalitetsniveauet i film: “I think movies are getting dumber, actually. Where it used to be 50/50, now it`s 3% good, 97% stupid”. Interessant! Det samme kan siges om dansk tv. Om tv generelt, faktisk…

True Blood er Twilight for voksne med våde vampyrdrømme. Det er vidst Freuds gejle fallospen, Charlaine Harris tryller sine ord frem med.[/box_light]

– Stephen King er ikke blot en forfatter, der mestrer horrorens univers. Han er også en humorens mand: “I watched Titanic when I got back home from the hospital, and cried. I knew that my IQ had been damaged.”

– Lykken er ikke en overbo med kirkeorgel (læs Roland-keyboard), der igen og igen og igen voldklimprer de samme akkorder af Alan Silvestris ellers smukke tema til Forrest Gump.

– Ejersbos femtenårige hovedkarakter om sin fordrukne, psykisk misbrugte og skravlet skrøbelige mor: “Hendes ansigt ligner et røvhul, der er træt af at skide”. Her er man i sandhed i eksil fra sine følelser.

Eksil er eddermame en eksorbitant elegant (enestående eksemplarisk) Ejersbo-roman!

– Kedeligt Oscar-show. Tamme værter. Forudsigelige vindere. Forfærdeligt sleskeri for tween/teen-publikummet. Hvad helvede skulle Miley Cyrus og hele Twilight-castet til showet? Enkelte Oscar-moments og godt, at The Hurt Locker tog alle store priser!

– Fjernsyn: tjek! TV2Film: tjek! Sofa: tjek! Dorthe: tjek! Popcorn: tjek! Cola: tjek! Slik: tjek! Kaffe: tjek! Chips: tjek! Så er man klar til Oscar 2010.

– Oscar nærmer sig. Roger Ebert mener, at det er et let gennemskueligt Oscar-år. Jeg giver ham ret. Avatar avancerer næppe til en status som Oscarvinder i kategorien Bedste Film. Hvis den gør, så er komiteen blevet købt for noget af filmens enorme overskud. Et overskud, der ikke er ækvivalent med kvalitet. Det bliver –… mark my words! – naturligvis The Hurt Locker, der vinder i denne kategori.

– En roman er en roman er en roman … som en anden har skrevet. Om tyske Helene Hegemanns – interessante!? – omgang med ophavsret, originalitet, lånte fjer og ægthed.

– Tøger Seidenfaden har endnu en gang bevist, at hvis der er en femøre, så er der ingen som ham, der kan vende på den. Politikens “Muhammed-forlig” er til grin og en unødvendighed.

– Endelig får vi en kulturminister, der rent faktisk er (ud)dannet i/inden for kulturens verden. Farvel til den virksomheds-, erhvers-, økonomi-, marketings-, og kommunikations-uddannede fru cand.negot Carina Christensen, velkommen til mag.art i Litteraturvidenskab, Per Stig Møller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.