Ny Viaplay Original: “Christiane F – Vi børn fra Bahnhof Zoo”

Til foråret er der premiere på den tysksprogede Viaplay Original ’Christiane F – Vi børn fra Bahnhof Zoo’, som er en dramaserie i otte afsnit om unge mennesker, der søger deres identitet i en verden af stoffer og voksenlivets fristelser. Serien er baseret på en selvbiografisk bog af Christiane F – en rolle, som spilles af Jana McKinnon. ’Christiane F – Vi børn fra Bahnhof Zoo’ har premiere på Viaplay i foråret 2021

Allerede i 1981 skabte filmen ’Vi børn fra Bahnhof Zoo’ international debat med sin ærlige skildring af teenagere, der gled ind i en verden af stoffer og prostitution – en film, hvor David Bowie i øvrigt spillede sig selv, mens han også stod for dele af soundtracket. Den kommende Viaplay Original-dramaserie ’Christiane F – Vi børn fra Bahnhof Zoo’ er en nyfortolking af Christiane F’s bog om seks unge mennesker, der finder hinanden i Berlins natteliv med alt, hvad det indebærer af stoffer og døgnåbne undergrundsklubber. Serien foregår i et tidsløst Berlin, og David Bowies musik vil spille en rolle for historien. 

“Christiane F er en legende. Alle forbinder hendes navn med noget – og alle har en mening. I begyndelsen af 80’erne åbnede Uli Edels nu ikoniske film op for et lille kig ind i en ukendt verden, som ikke mange vidste eksisterede. Det helt universelle tema om at finde sin plads i verden, resonerer stadig med dét at være ung i dag. Det er dét, der gør serien grænseoverskridende. Det er dét, der gør den tidløs. ‘Christiane F – Vi børn fra Bahnhof Zoo’ fokuserer på nuet, nutiden, tidens atmosfæriske stemning – de spontane udbrud af følelser. Det er en hymne til modet, tørsten efter eventyr og hensynsløs selvforladelse”, siger instruktør og kreativ producent Philipp Kadelbach. 

Viaplay Originalen ’Christiane F – Vi børn fra Bahnhof Zoo’ følger Christianes higen efter at finde en større sammenhæng med det hele i selskab med en gruppe teenagere, der tilbringer deres tid i det daværende Vestberlins natteliv og på Vestberlins togknudepunkt Berlin Zoologischer Garten. Med både skønhed og varme skildrer dramaserien unges kompromisløse søgen efter identitet, mens der ikke skygges for dét mørke, der også langsomt bryder gennem nattelivets neonglitrende porte.

”Dette er en utrolig stærk historie om at vokse op – og uden at give efter for mørket, er det fantastisk godt fortalt. Det handler ikke kun om unge, som forvilder sig ud i stoffer, men også om, hvordan venskab kan befri en fra dét, som er vanskeligt. Noget, der især berører mig, er også beskrivelsen af, hvor sårbare unge kvinder er, når de tager deres første skridt ind i voksenalderen. Serien fortjener et stort antal seere, fordi det er en helt universel historie, der påvirker både unge og voksne, siger Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer hos NENT Group. 

De otte afsnit af ’Christiane F – Vi børn fra Bahnhof Zoo’ giver plads til dybere portrætter af både de enkelte unges personlige oplevelser, men også de unges forældre, der hjælpeløst er tvunget til at se, hvordan deres børn langsomt glider væk fra dem. Seriens hovedroller spilles af en gruppe unge skuespillere i begyndelsen af deres karriere, herunder Jana McKinnon, Lea Drinda, Jeremias Meyer, Michelangelo Fortuzzi, Lena Urzendowsky og Bruno Alexander. 

’Christiane F – Vi børn fra Bahnhof Zoo’ (Wir Kinder Vom Bahnhof Zoo) er produceret af Constantin Film i et samarbejde med NENT Group og  samproducenterne Amazon Germany, Wilma Film og Cattleya. Serien har fået støtte fra Creative Europe MEDIA. Seriens hovedforfatter er blandt andet Annette Hess, mens serien er instrueret af Philipp Kadelbach, som er kendt for ’Generation War’, ’SS-GB’ og ’Perfume’. Dramaserien i otte afsnit har premiere på Viaplay til foråret.