NYE TEGNESERIER: “HCØ – Kampen om videnskaben”

Forlaget Cobolt har netop udgivet  “HCØ – kampen om videnskaben”, der er skrevet af Henrik Prætorius, tegnet af Peter Snejbjerg og Niels Roland samt farvelagt af Angelica Inigo.

Bogen kan købes hos SAXO: KLIK


Om bogen skriver forlaget …

Elektromagnetismens opdager, Hans Christian Ørsted, fejres i denne spektakulære udgivelse.

HCØ opdager elektromagnetismen i 1820. Det er en af de mest betydningsfulde opdagelser i videnskaben nogensinde. HCØ er med andre ord en af de største forskere, Danmark har fostret. Men i sin egen tid var HCØ en videnskabelig oprører, der livet igennem måtte slås for sine ideer. HCØ – Kampen om videnskaben fortæller historien om én mands rejse mod oplysningens tinde, om hans sejre og nederlag, og om den gejst, eller ånd, der drev ham.

I samarbejde med Videnskabernes Selskab udgiver Cobolt tegneserien om Danmarks største videnskabsperson, H. C. Ørsted og fejrer dermed 200-året for hans skelsættende opdagelse af elektromagnetismen. Projektet HCØ – Kampen om videnskaben er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Om forfattere og tegnere…

Forfatter, Henrik Prætorius, er videnskabsformidler og har blandt andet 20 års erfaring som videnskabsjournalist i DR og Experimentarium. Peter Snejbjerg er tegneserieskaber særligt kendt for sit arbejde for det amerikanske forlag DC Comics, hvor han har tegnet til blandt andet Batman, Books of Magic (Neil Gaiman) og Preacher. Snejbjerg står også bag en række Anders And-historier. Niels Roland, illustrator og tegneserietegner, er særligt kendt for den videnskabelige stribe i Weekendavisen ‘Kloge hoveder’ og børnetegneserien i samme avis ‘Nøglevogterne’ (bind 1-2 er udkommet på Cobolt). Angelica Inigo er tegneserieskaber og illustrator og hun er uddannet i Grafisk Fortælling på The Animation Workshop.

INFO …

Bogen, der er på 72 indbundne sider i farve,   måler 21 × 29,7 cm. Bogen har en vejledende pris af 199,-