NYE TEGNESERIER: “Blueberry – De samlede eventyr 5”

Den 16. september udgiver Forlaget Cobolt “Blueberry – De samlede eventyr 5”. 

Blueberry er den verdensberømte westerntegneserie skabt af forfatteren Jean-Michel Charlier og tegneren Jean Giraud i 1963, og den har været udgivet på dansk i flere forskellige udgaver siden 1969. Fra og med 2019 udgiver vi hos Forlaget Cobolt hele hovedserien i en enestående, nyrestaureret kollektion bestående af ni store samlebind i forbilledlig kvalitet. De nye samlebind er allerede blevet kaldt for ”den sande og hellige udgave” af den berømte tegneserie.

Køb tegneserien hos SAXO: KLIK


Om tegneserien skriver forlaget …

Dette femte samlebind i Blueberry – De samlede eventyr indeholder tre af seriens mest skelsættende album: Chihuahua Pearl, 500.000 dollars værd og Balladen om en ligkiste. Blandt dette binds spændende og omfattende ekstramateriale på mere end 50 sider kan du dykke dybere ned i universet omkring Blueberry og blandt andet læse:

  • Jean-Michel Charliers detaljerede fortælling om virkelighedens Blueberry – som i Frankrig altid har været en del af albummet ”Balladen om en ligkiste”, men aldrig blev medtaget i danske udgaver. Den kan derfor nu langt om længe læses i sin helhed på dansk for første gang, rigt illustreret med historiske fotografier.
  • Historien om hvordan Charlier fandt vidnesbyrd til fortællingen i arkiver i USA, og hvordan videnskabsmænd og forskere tiggede og bad ham om at afsløre de historiske kilder.
  • Introduktionen af den i første omgang manipulerende og egoistiske femme fatale Chihuahua Pearl, og historien om, hvor hendes funklende tandsæt og cigarilloen på forsiden kom fra. 
  • Descifrering af Jean Girauds kunstneriske praksis, hans besættelse af frontierlandskabets kunst og hans inspirationskilder og åndsfæller inden for tegneserier, billedkunst og film med 54 kommenterede, illustrerede referencer. 

INFO…

Skrevet af Jean-Michel Charlier
Tegnet af Jean Giraud
Farvelagt af Jean Giraud
Oversat af Søren Vinterberg
216 s. i farver, indb.
24 x 32 cm
ISBN 9788770858717