NYE TEGNESERIER: “Et ekstraordinært eventyr med Blake og Mortimer: Den sidste farao”

Forlaget Cobolt har netop udgivet “Et helt ekstraordinært eventyr med Blake og Mortimer: Den sidste farao”, der er skabt af de fire belgiere tegneserietegneren og scenografen François Schuiten (kendt for »Hemmelighedsfulde byer« og »Den hule klode«), filminstruktøren og manuskriptforfatteren Jaco Van Dormael, forfatteren Thomas Gunzig og illustratoren og farvelæggeren Laurent Durieux. Loyalt over for E.P. Jacobs’ originale tegneserier, men samtidig et meget personligt værk.

Bogen kan købes hos SAXO: KLIK


Om bogen skriver forlaget …

Hidtil ukendte kælderrum med ægyptiske afbildninger afsløres under renoveringen af den monumentale og historiske retsbygning i Bruxelles, Justitspaladset. Philip Mortimer hidkaldes fra London af en gammel kollega – men når dårligt at sætte sig dybere ind i de mystiske omgivelser, før et kolossalt højt elektromagnetisk strålingsniveau oplyser paladset i et iskoldt lys, samtidig med at samtlige elektriske installationer i byen går i sort.

Mens hæren evakuerer byen, lykkes det et hold videnskabsfolk med Mortimer i spidsen at indkapsle Justitspaladset i et gigantisk jerngitter. FN beslutter at lukke byen og opføre en mur omkring den. Mortimer er muggen over ikke at få lov til at undersøge sagen til bunds. Som pensionist ser han ikke meget til sin gamle ven Francis Blake, der er steget kraftigt i graderne i MI5. Men da samtlige elektriske apparater i London en skønne dag også sætter ud, opsøger Blake alligevel Mortimer.

For i den forbudte by Bruxelles er strålingen vendt tilbage – og denne gang truer den med at slette samtlige verdens computerfiler, herunder alle finansielle data i banker og børser. For at få bugt med strålingen en gang for alle har hæren med FN’s opbakning udtænkt en plan, som Blake imidlertid anser for at bringe hele verden i fare.

Nu må de to eventyrer trods deres høje alder og nødlidende venskab finde sammen for at efterforske begivenhederne og forsøge redde verdenssamfundet. Det viser sig, at den forbudte by Bruxelles ikke er så forladt som antaget, og pludselig trækkes der skæbnesvangre tråde til Blake og Mortimers ungdomseventyr Pyramidens hemmelighed.

INFO …

Bogen, der er på 92 indbunde sider i farve,  er oversat af Ole Steen Hansen og måler 24 × 31 cm. Bogen har en vejledende pris af 298,-