NYE TEGNESERIER: “Lucky Luke: En cowboy i Paris”

Forlaget Cobolt har udgivet Jul og Achdés Lucky Luke-album “En cowboy i Paris”, der nyeste album i serien om cowboyen, der er hurtigere end sin egen skygge. Albummet er tegnet af Achdé (Hervé Darmenton) og skrevet af Jul (Julien Berjeaut) Achdé har tegnet de ordinære Lucky Luke-album siden 2003. Jul er i Frankrig kendt som tegner og forfatter i en lang række sammenhænge, og han har selv i 2007 modtaget Prix René Goscinny, opkaldt efter Lucky Lukes berømte forfatter, som gives til unge tegneserieforfattere med et særligt talent for at skrive manuskripter af høj kvalitet.

Om bogen skriver forlaget …

Den franske billedhugger Auguste Bartholdi foretager en storslået, landsdækkende rundrejse i USA for at indsamle penge til den kommende statue af Frihedsgudinden. Den øverste del af statuen befinder sig allerede i USA, men bliver mål for flere alvorlige angreb – og det samme gør Bartholdi selv.

Lucky Luke accepterer modvilligt at eskortere franskmanden til Paris for at hente resten af den treoghalvfems meter høje statue. Mødet med byernes by bliver et kulturchok for cowboyen, der aldrig tidligere har været uden for det amerikanske kontinent. Ikke mindst parisernes besynderlige, lokale skikke fylder ham med forundring.

INFO …

Bogen, der er på 48 sider, er udgivet i hardcover og oversat af Ole Steen Hansen. Den måler 22,5×29,5 cm og har en vejledende pris af 178-