NYE TEGNESERIER: “MAD – de største tegnere 3: Don Martin 1965-1973”

MAD-3.jpg

Forlaget Cobolt udgiver den 13. december endnu et delikat samlebind med fornøjelige striber fra MAD Magazine. Denne gang er det igen Don Martin, der er i fokus!

Om bogen skriver forlaget …

At Don Martin var en fagligt dygtig og en usædvanligt dreven tegner er måske ikke det første, man tænker på, når man læser hans tegneserier. Men det var ubetinget tilfældet. Han havde en langvarig kunstuddannelse bag sig, da han indledte sin tegnerkarriere som freelancer i New York i midten af 1950’erne, og havde tidligere haft planer om at blive kunstmaler.

Efter at have arbejdet for MAD i omkring ti år har han midt i 1960’erne fundet sin endelige, uforlignelige stil. Af og til fik Martin plads i bladet til at lave længere tegneserier end de normale spøgefuldheder på en eller to sider, som han oftest bidrog med. Flere af dem er med i denne samling, og et par af dem har aldrig været trykt på dansk før.

Ekstra …

–    Stort udfoldeligt, dobbeltsidet kunsttryk, hvor Don Martin har sat sit helt eget præg på to af kunsthistoriens klassikere, Leonardo da Vincis Mona Lisa og Grant Woods American Gothic.
–    Forord af Peter Bagge
–    Erindringer af Dick DeBartolo, Duck Edwing og Frank Jacobs om at arbejde sammen med Don Martin
–    Farvefoto af hele slænget af tegnere fra MAD’s storhedstid

Tredje bind i Cobolts stort anlagte værkserie om MAD’s største tegnere. Flere bind er under forberedelse til de kommende år.

INFO …

Bogen, der er på 192 sider, er udgivet i hardcover og oversat af Carsten Søndergaard. Den måler 22,5×29,5 cm og har en vejledende pris af 348,-


MAD-3-Don-Martin-forside-p