NYE TEGNESERIER: “Skamløs – Rebelske kvinder der ændrede verden”

Skamløs.jpg

Forlaget Cobolt udgiver den 13. december endnu et bog i deres feminisme-serie. Denne gang er det Pénélope Bagieus “Skamløs – Rebelske kvinder der ændrede verden. Bogen er skrevet, tegnet og farvelagt af Bagieu.

Om bogen skriver forlaget …

»Skammer De Dem ikke, unge dame?«

Amerikansk politi til Annette Kellerman i 1907, da hun blev arresteret for at vise sig på en offentlig strand iført badedragt.

Skamløs fortæller 15 kvinders livshistorier. Fra dem vi alle kender, til dem vi alle burde kende. Forskellige kvinder fra forskellige tidsaldre med vidt forskellige liv, men med én ting til fælles: deres rebelske ånd. Skamløst hævede de deres stemmer mod samfundets normer, overvældende modgang og overmagt. Og ændrede verdenshistorien.

Med unik humor og brillante tegninger profilerer den franske tegneserieskaber Pénélope Bagieu 15 af historiens mest rebelske kvinder. Fra Christine Jorgensen til Tove Jansson. Fra Joséphine Baker til Agnodike. Deres historier vil med garanti inspirere nye generationer af skamløse kvinder.

Udgivelsen er det første af to bind.

Om Pénélope Bagieu

Den franske tegneserieskaber Pénélope Bagieu af korsikansk og baskisk herkomst er født i Paris 1982. På baggrund af en socialøkonomisk studentereksemen og en uddannelse på kunst- og designuniversiteter i Paris og London har hun siden 2006 beriget verden med animationsfilm, reklameillustrationer og ikke mindst en lang række internationalt anerkendte og prisbelønnede tegneserier først og fremmest med og om kvinder.

Allerede i 2013 tildelte den franske kulturminister hende Arts- et Lettres-ordenen for hendes kreativitet inden for kunst og litteratur. Med Skamløs har hun for alvor fået sit internationale gennembrud, og tobindsværket er allerede en bestseller i mange lande.

Bagieu bor i dag i New York sammen med sin mand og sine døtre. Når hun ikke skriver og tegner, spiller hun trommer i et rockband og ser så mange naturprogrammer som muligt.

INFO …

Bogen, der er på 144 sider, er udgivet i softcover og oversat af Troeld Hughes Hansen. Den måler 20×37 cm og har en vejledende pris af 298,-


Skamloes-forside-p