NYE TEGNESERIER: “Slagtehal fem”

Den 3. februar udkommer Kurt Vonneguts verdensberømte og semi-selvbiografiske antikrigsroman i stilsikker tegneserieform fra Forlaget Cobolt.

Køb tegneserien hos SAXO: KLIK


Om tegneserien skriver forlaget …

Men så ophører lighederne mellem hovedpersonen og forfatteren også, for Billy Pilgrim er blevet løsrevet fra tiden og kastes frem og tilbage gennem tid og rum. Det ene øjeblik befinder han sig på en optikerkongres i 1960’erne for straks efter at være tilbage i Anden Verdenskrigs Tyskland. Og som om det ikke var kaotisk nok: Billy kidnappes af rumvæsener og føres til planeten Tralfamadore, hvor han lærer sandheden om tiden og døden at kende.

Kurt Vonneguts sorte humor, satire og eksistentielle overvejelser i romanen fra 1969 (udgivet af Gyldendal på dansk i 1970) formidles med både følsomhed og originalitet af den canadiske forfatter Ryan North (f. 1980) og den spanske tegner Albert Monteys (f. 1971) i denne første tegneserieadaptation nogen sinde. De er tro mod originalen, men deres eminente forståelse af tegneseriens fortælletekniske muligheder får Vonneguts mesterværk til at slå gnister. Vonnegut dukker også selv op om ligesom blandt andre Kilgore Trout.

INFO…

Skrevet af Kurt Vonnegut og Ryan North
Tegnet af Albert Monteys
Farvelagt af Albert Monteys og Ricard Zaplana
Oversat af Dennis Jacob Rosenfeld
192 s. i farver
17 x 24 cm
ISBN 9788770858748