NYE TEGNESERIER: “Vindens passagerer: Barn af Kaimantræet – Den samlede udgave”

Forlaget Cobolt udgiver den 9. januar 2020 François Bourgeons “Vindens passagerer: Barn af Kaimantræet – Den samlede udgave”, der blandt andet indeholder et stærkt udvidet noteapparat i forhold til førsteudgaven.

Bogen kan købes hos SAXO: KLIK!


Om bogen skriver forlaget …

Louisiana, 1863. Efter Nordstaternes erobring af New Orleans forlader den unge pige Isabeau – kaldet »Zabo« – familien Murraits ødelagte plantage for at opsøge sin lillebror Nano, der har søgt beskyttelse hos en slægtning. Undervejs slår hun følge med en fransk fotograf, og sammen begiver de sig ud på en livsfarlig rejse mod nord i Den Amerikanske Borgerkrigs skygge.

Da det umage par når frem til gården Lananette ved Mississippiflodens delta, genser Zabo sin oldemor – hvis fornavn hun bærer – Isabeau de Marnaye. Foranlediget af Zabos nysgerrige spørgsmål begynder den nu 98-åriga Isa at fortælle en bemærkelsesværdig historie om slaveoprør, flugt og forbudt kærlighed. Og selv om der er 80 år mellem de to kvinder, har de i hvert fald én ting til fælles: deres brændende længsel efter frihed og selvstændighed.

Næsten 25 år efter at François Bourgeon havde afsluttet sin oprindelige fembindssuite om den oprørske adelspige Isa og taget afsked med hende, fri og lykkelig, på en strand i Saint-Domingue i Fransk Vestindien, vendte han tilbage til sit gennembrudsværk for at fortælle, hvad der senere skete.

Barn af Kaimantræet har tidligere været udgivet i to bind, men er her samlet i ét. Det samlede værk med Vindens passagerer kommer også til at omfatte to bind med titlen Kirsebærrenes blod.

INFO …

Bogen, der er på 160 indbunde sider i farve,  er oversat af Jens Peder Agger og måler 24 × 32 cm. Bogen har en vejledende pris af 348,-