NYHED: “Murder on the Orient Express” ude på dvd, Blu-ray & UHD!

Film 1

Kenneth Branagh ikke blot instruerer den nye udgave af “Murder on the Orient Express” (2017), han spiller også hovedrollen som den belgiske mestersnushane Hercule Poirot.

Filmen, der bygger på bestsellerforfatteren og krimidronningen Agatha Christies kanoniserede klassiker, fortæller historien om tretten fremmede mennesker, der alle er under mistanke for et mord begået ombord på Orienekspressen. Den verdenskendte detektiv Hercule Poirot må – i kamp mod tiden – gøre alt for at løse sagen, før morderen slår til igen.

Hvis man er velbevandret i litteratur- og filmhistorien, så er det umanerligt svært at gøre en film som denne interessant. Ikke blot hviler filmens præmis på, at man som seer/læser overraskes, når mysteriets knuder til sidst løsnes, nej den er også tidligere blevet filmatiseret til UG.

Og lykkedes det så for Branagh at gøre den luksuriøse togrejse gennem Europa, hvor et mordmysterium af den mere kringlede slags, som nogensinde er fortalt, interessant? Nej, egentlig ikke. Ikke når man kender historien i forvejen, i hvert fald.

Det er smuk film, der er blændende fotograferet, og der er også enkeltpræstationer blandt ensemblet af skuespiller, der kan fremhæves. Dog ikke Branags som Hercule Poirot, der i sin iver for at gøre karakteren sin egen gør vold på Christies udgave. Filmen er smuk, ja, men den er også unødvendig. Se i stedet Sidney Lumets udgave fra 1974 eller episoden med David Suchet (den måske bedste Poirot i filmhistorien) fra tv-serien, der kørte fra 1989 til 2013.