NYHED: “Superman” på UHD & Blu-ray!

Warner Brothers har netop sendt en flot UHD-udgave af Richard Donners “Superman” (1978) i handlen. Det er den 143 minutter lange udgave, der er tale om. Filmen fås også i en Expanded Special Edition på 151 minutter og en Extended Cut  TV version på ca. 188 minutter.

Richard Donners udgave fra 1978 var den, der (i filmform)  introducerede mig for den fantastiske historie om Superman, der kommer til Jorden, efter hans hjemplanet, Krypton, er eksploderet. Her  antager han dæknavnet Clark Kent og møder superskurken, Lex Luther, i en superkamp, som får hele Jorden til at ryste!

For at være i stand til at lave et superprojekt som dette må alt være super. Filmens superbudget var langt det største i historien, og folkene bag filmen de største: instruktøren Richard Donner (“Lethal Weapon 1-4”) var meget hot efter horrorhittet “The Omen” (1976), og manuskriptforfatterne Mario Puza og Tom Mankiewicz havde stået bag “The Godfather” og tre James Bond-film. Foruden Christopher Reeve i titelrollen finder vi på rollelisten Gene Hackman som Lex Luthor samt Oscar-vinderen Marlon Brando, der fik ca. 20 mio. kroner for sin rolle som Jor-El. Af alle medvirkende blev hele 12 Oscar-nominerede og var med til at gøre dette til superfilmen over alle superfilm.