NYHED: “The 100: Sæson 6”

Warner Bros. sender den 25. november sjette sæson af den postapokalyptiske serie “The 100” på markedet, og hvis man dyrker og elsker fremtidsdystopier, så er det en serie, man skal se nærmere på. Herhjemme lanceres sjette sæson kun på dvd!

“The 100” er en krydsbestøvning af J.J. Abrams’ “Lost” og William Goldings “Lord of the Flies” – og så er det endnu et science fiction-eventyr, der målrettet henvender sig til young adult-segmentet. Dette undrer ikke, da serien er produceret af netværket The CW, der har et udpræget fokus på tv-serier til de unge.

Det er Jason Rothenberg, der er skaberen af “The 100”, og tv-serien bygger på Kass Morgans young adult-bogserie med samme titel, der i skrivende stund udgøres af 4 romaner – og flere er på vej!

Serien tager sin begyndelse 97 år efter, at Jorden blev ødelagt af en atomkrig. En gruppe overlevende befinder sig ombord på 12 rumstationer. Der er gået tre generationer siden et menneske sidst satte fod på Jordens overflade, men nu, hvor ressourcerne ved at slippe op på rumstationerne, bliver man tvunget til at vende tilbage. 100 ungdomskriminelle, som er født og opvokset i rummet, bliver udvalgt og sendt ned til Jorden, for at undersøge om den er beboelig. Ikke overraskende går tingene ikke helt som planlagt. 

Sjette sæson tager fat efter 125 års kryosøvn! Vores helte vågner op til et nyt sted, hvor de kan forsøge sig igen. Clarke og Bellamy (Eliza Taylor og Bob Morley) fører en gruppe til denne mystiske verden, Sanctum, hvor de håber at få en ny start og finde fred. Men da de opdager et idyllisk samfund, bliver det tydeligt, at ikke alt i Sanctum er lige så perfekt, som det ser ud.