NYHED: “The Meg” er ude på dvd, Blu-ray & UHD!

Hajer kommer i alle størrelser, men når vi har med dem at gøre, der gør farvandene usikre på film, så er de som regel meget, meget store. Det er da også den største af slagsen, vi møder i Jon Turteltaubs “The Meg” (2018). Desværre er størrelsen på hajen ikke ækvivalent med kvalitet, hvilket har vist sig at være en sandhed, som gør sig gældende for de fleste hajfilm, der er kommet i kølvandet på Steven Spielbergs klassiker “Jaws” (1975).

“The Meg” tager sin begyndelse, da en ubåd med en besætning bestående af internationale forskere ligger hjælpeløse på bunden af Stillehavet, efter at være blevet angrebet af en kæmpe haj, som man troede var uddød.

Mens tiden er ved at løbe ud, bliver livredderen og dykkeren med ekspertise i dybhavsdykning Jonas Taylor rekrutteret af en visionær kinesisk oceanograf til at redde besætningen – og selve havet – fra denne ustoppelige trussel: Den forhistoriske haj megalodonen, der sprænger skalaen med sine 23 meter.

Hvad ingen kunne have forestillet sig, er, at Taylor nogle år tidligere stødte på denne frygtindgydende skabning. Nu sætter han sit eget liv på spil for at redde besætningen under havet, hvormed han bliver konfronteret med den største og farligste kødæder nogensinde!