Nyt krimi-makkerpar: Sara Blædel og Mads Peder Nordbo!

Murder they wrote!

Sommeren er landet med et brag! Fuglene synger, solen skinner, himlen er blå … og et nyt krimimakkerpar har set dagens lys. Ja, Mads Peder Nordbo og Sara Blædel har slået skrivepjalterne sammen, og de har sat sig for at gøre Tommerup og omegn til epicenter for en skummel sag!

Jeg har turbolæst to tredjedele af ”Opløst” – der udkom den 16. juni – og romanen gør absolut ikke genren noget ondt: tværtimod!

Den har et blidt anstrøg af politisk engagement, den er samfundsdebatterende på et niveau, der ikke dræner plottet for energi, og så er den – vigtigst af alt – godt skruet sammen, velskrevet og spændende! Mere skal ikke røbes her.

I øvrigt er Tommerup jo næsten rundt om hjørnet fra idylliske Allested-Vejle, hvor jeg futter rundt og slår mine folder, så det giver et ekstra krydderi til læsningen, at det dersens Udkantsdanmark (uf, hvor jeg dog foragter det stigma) har fundet vej til en stor, dansk krimiudgivelse. Tænk en gang, hvis Tommerup endte som et lokalt sidestykke til Barnabys Causton i Midsomer? Jeg lugter mord en masse!

Så hvis man som jeg har et lettere litterært anløbent sind, der dyrker det bizarre og elsker finurlige mordgåder, der er strikket godt sammen, så skal ”Opløst” være anbefalet som én af sommerens krimier.