Nyt på HBO Nordic: Manhattan (1979)

HBO Nordic banner

Woody Allens Manhattan fra 1979 er naturligvis én af de mange, mange film, man skal have krydset af som set, inden man forlader denne verden. Sådan er det! Allen selv brød sig dog ikke synderligt om sit arbejde på filmen, og han tilbød endog United Artists at instruere en ny film for dem gratis, hvis blot de ville undlade at distribuere Manhattan. Heldigvis tog United Artists ikke imod dette tilbud, and the rest is movie history!

Der er dog intet odiøst i, at store instruktører udtaler sig krast om deres værker, og Alfred Hitchcock var eksempelvis af den opfattelse, at hans største publikumshit Psycho fra 1960 var en så stor katastrofe, at han ønskede klippe filmen ned til en halv time, så den kunne blive del af hans tv-serie. En skræmmende tanke!

På denne regnvåde mandag vil jeg derfor anbefale, hvis man har tiden, at man sætter sig til rette i sofaen med det romantiske komediedrama Manhattan, der udover Meryl Streep, Diane Keaton og Mariel Hemingway naturligvis også byder på Woddy Allen selv i rollen som en 42-årig forfatter af gags til tv-shows, der dater en 17-årig, men som falder for sin bedste vens elskerinde.

Og ja, der er en grund til, at Christian Braad Thomsen har valgt at bruge ovenstående still som forsideillustration til sin bog Drømmefilm!

Manhattan

Manhattan - 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.