Og Carlsen-prisen 2020 går til…

… Sallys fædre, Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen!

Makkerparret bag successerien Sallys far, forfatter Thomas Brunstrøm og illustrator Thorbjørn Christoffersen modtager årets Carlsen-pris.
 
“Carlsen-prisen er vores måde at hylde dem, der spiller en særlig rolle i børne- og ungdomslitteraturen,” fortæller forlagschef Christian Bach. “Og det kan man i sandhed sige, at Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen gør, for det sker heldigvis stadig i den danske børnelitteratur, at både forlæggere, forældre, formidlere og børn bliver blæst omkuld af noget helt nyt!

Og sådan er det med serien om Sallys far. Serien har en tone, som får både børn og voksne til at lytte ekstra interesseret, til at grine, til at krumme tæer over den indimellem ret så pinlige far – og så skaber serien små, helt særlige øjeblikke rundt omkring i de danske hjem, når familien samles om en billedbog. Ja sgu, en billedbog! For det sker nemlig også stadig.”
 
Prisen blev uddelt for første gang i 2017. De tidligere prismodtagere tæller young adult-forfatteren Sarah Engell, fagbogsforfatter Sebastian Klein og tegneserieskaberen Peter Madsen. 
 
Forlagschefen begrunder valget af årets prismodtagere således: “Samarbejdet mellem forfatter Thomas Brunstrøm og illustrator Thorbjørn Christoffersen har resulteret i noget, som på ganske få år har vokset sig både stort, stærkt og langtidsholdbart. Det er en ret enestående præstation i en tid, hvor bogen som medie har skarp konkurrence. Men når det virker, så virker det altså! Og hold nu op, hvor ”Sallys far” bare virker!

Fortællingen om en børnebogsdebuterende power-duo som Thomas og Thorbjørn er ikke hverdagskost – og fortællingen er kun lige begyndt. For der er så meget mere i vente fra de to. Med uddelingen af dette års Carlsen-pris vil vi gerne både sige tak for fortællingen indtil videre – og samtidig give en opmuntrende anerkendelse på vejen mod de fremtidige historier.”
 
Prisen på 50.000 kr. uddeles en gang om året til en person (eller i dette tilfælde et makkerpar), der med sit virke bidrager særligt til udviklingen og udbredelsen af børne- og ungdomslitteraturen i Danmark.