OMTALE: “Interceptor” (2022)

Det nye Netflix-distribuerede actiondrama “Interceptor” gør for de kvindelige actionhelte, hvad Chuck Norris gjorde for de mandlige! 🎬

En flok amerikanske terrorister tyvstjæler 16 russiske atommissiler, der herefter affyres mod 16 amerikanske storbyer. Det eneste, der kan sætte en stopper for det atomare ragnarok, er én kvinde og to missilskjoldsbaser: Den ene base er desværre blevet udslettet af terroristerne, og den anden (der befinder sig på en platform midt i Stillehavet) er under angreb.

Det er på stillehavsbasen, at kaptajn J.J. Collins (Elsa Pataky) er udstationeret! Hun er en negl af den hårdeste slags, og man bider ikke skeer med hende. Hun har været væk fra fronten i et stykke tid, en gammel, gusten general valgte at indlemme hende i MeToo-statistikken, men er nu tilbage, og hele hendes væsen er indstillet på hævn.

Collins er en no nonsens-soldat med lige så meget slagkraft som Chuck Norris i en klassisk Cannon Group-produceret actionbasker fra 80’erne. Hun ordner alle skurkene med den ene arm på ryggen … og det i bogstavelig forstand! Det er G.I. Jane, der gensplejses med Chuck Norris i et patriotisk MeToo-drama, der er så woke, at man ikke skal være en republikansk boomer, hvis man skal finde blot et gran af fornøjelse i de voldsomme herligheder.

NB: Det er morsomt, at Chris Hemsworth har en ukrediteret cameorolle som en lettere bøvet tv-sælger, hvis langhårede hippiedvaskhed står i opposition til de mere handlekraftige roller, han normalt påtager sig at spille. Og ja, i en film som “Interceptor” ville han normalt have spillet helten. Men da Hemsworth er alt andet end selvhøjtidelig, giver han den gerne gas som bebrillet bøv. Han er i øvrigt gift med filmens handlekraftige hovedrolleindehaver.