OMTALE: Ocean’s Rum: Tasty & Singular


Why is the rum gone?
– Johnny Depp som Jack Sparrow i “Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” (Gore Verbinski, 2003)

Fars dag nærmer sig med hast, og hvis man har en romglad far, der skal betænkes med en gave af den flydende slags, så kan man hos Interpresent finde en række gode og spændende rom, der alle leveres i en fin, sort gavesæk. Her skal vi se nærmere på en rom fra Ocean’s Rum, der henvender sig til dem, der foretrækker en rom med et eksotisk smagsregister.

Ocean’s Rum: Tasty & Singular er sponseret af Interpresent.dk, og den kan købes her: KLIK


Ocean’s Rum er en relativ ny spiller på markedet, og destilleriet – som har hjemme i Spanien – ledes af en tidligere ansat fra Opthimus-huset. Rommen, vi skal se nærmere på her, indgår i en serie på tre, der udgøres af Tasty, Deep og Mellow, der er blended efter det, som destilleriet kalder for singular-metoden. Alle tre rom blev lanceret i 2013.

Singular-metoden, der egentligt er en blending OG lagrings-filosofi, går i al sin vidtløftige enkelthed ud på, at man håndhæver de traditioner, der er forbundet med romproduktion. At man fremmer gennemsigtighed, at man sikrer en høj kvalitet og at alle aspekter og parametre ved romproduktionenen bliver håndhævet lidenskabeligt. Det lyder flyvsk, hvilket det også er.

Det ændrer dog ikke på, at Ocean’s Distellery med deres Tasty, Deep og Mellow har sendt tre rom på markedet, der alle på hver deres måde er interessante repræsentanter for rom-genren. Ikke mindst Tasty, der skal oversættes med smagfuld, er en spændende rom, der i den grad lever op til sit navn.

Duft…

Næsen bliver bombarderet med en bred palette af tropiske frugter, hvor blandt andet fersken gør sig tydeligt bemærket. Der er også en duft af peber, hvilket komplementerer frugten på fortrinlig vis. Ligeledes er der en fin og mild sødme i duften, der afslører karamel. Denne vinder især frem, hvis man giver rommen lidt tid i glasset.

Smag…

Duften af tropiske frugter går igen i smagen, hvor fersken får følgeskab af ananas. Sødmen kommer i små bølger, hvor især vanilje træder tydeligt frem. Hvis man lader rommen hvile på tungen i et par sekunder vil man bemærke perbersmagen, der blandt andet giver sig tilkende ved en behagelig prikkende fornemmelse, der spreder sig fra tunge til svælg og gane. Der er en lang og behagelig varme i Tasty, og sødmen er velafbalanceret. Eftersmagen er ikke lang.

Bedømmelse…

Tasty er et blend, der primært – vil jeg gætte på – udgøres af caribisk rom. Den er lagret på amerikansk hvideg i 7 år, og selvom vi har med en relativt ung rom at gøre, så er der meget fine nuancer, en interessant aroma og en afbalanceret sødme at finde. Den er mild, blid og balsamisk, hvilket gør den til et interessant bekendtskab. Man kan med fordel lade den åbne sig i glasset, hvilket er gavnligt for såvel smagen som duften. Det er en rom, jeg gerne vil have fast i samlingen.


Navn Ocean’s Rum: Tasty & Singular
Type 7års rom (blend efter singular-systemet)
Land Spanien
Producent/destilleri Ocean’s Distillery
Pris 277,-
Procent 40%
Flaskens indhold 70 cl. / 700 ml.
Proptype
Plasticprop