Peter Tudvad romandebuterer med Kierkegaard-romanen “Forbandelsen”

Året står i salig Søren Aabye Kierkegaards tegn. Han fylder 200 runde år, hvilket bliver fejret med en række forskellige bogudgivelser. En af de mere interessante af slagsen er Kierkegaard-eksperten Peter Tudvads roman Forbandelsen, der udkommer på Politikens Forlag den 16. april. I den forbindelse Politikens Forlag været så venlige at stille en lille læse-appetizer af Forbandelsen til fri afbenyttelse: KLIK

Forlaget skriver om udgivelsen og forfatteren:

Forbandelsen er den dramatiske fortælling om Søren Kierkegaard, den geniale og gale mestertænker, der med sit lidenskabelige fokus på “hinenkelte” og “efterfølgelsen” revolutionerede filosofien og rystedeteologien.

I traditionen fra Dostojevski og Kafka sætter Forbandelsen sin hovedperson i scene i et univers, hvor forbrydelse og straf, synd og nåde bestandigt svinger mellem virkelighed og illusion, så læseren drages ind i Kierkegaards refleksioner og tager del i hans eksistentielle kampe med Gud og mennesker.

Således er Forbandelsen en teologisk roman, men netop som sådan giver den et psykologisk portræt af et menneske, der med tragisk patos satte himmel og jord i bevægelse for at finde den sandhed, han kunne leve og dø for.

Kierkegaards modstandere, biskop Mynster og professor Martensen, hans ulykkelige kærlighed, Regine, broderen Peter og vennen Emil er sammen med mange andre aktører i denne store fortælling om pietet og perversion, om mord og mened, om kirkens forfalskning af Evangeliet – og om en hyrdedrengs skæbnesvangre forbandelse af Gud.

Om forfatteren:
Peter Tudvad (f.1966) er uddannet cand. mag. i filosofi medsidefagsstudier på teologi og statskundskab. Han har arbejdet på Søren Kierkegaard Forskningscenteret ved Københavns Universitet og har skrevet flere bøger om Kierkegaard, bl.a. den kritikerroste Kierkegaards København (2004) og den skandaleombruste Stadier på antisemitismens vej. Søren Kierkegaard og jøderne (2010). Desuden har han skrevet bestselleren Sygeplejerske i Det Tredje Rige. En danskers historie (2009) og oversat flere bøger om 2. Verdenskrig. “Forbandelsen” er hans første roman.

Romanen, der er på 416 sider, udkommer den 16. april som hardback.

Forbandelsen af Peter Tudvad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.