Poe-filmen “The Raven” er ved at få vinger…

“The Raven” – der er instrueret af “V for Vendetta”-instruktøren James McTeigue – får dansk biografpremiere den 12. april 2012.

Selvom genreprædikatet lyder thriller, så skal den kommende Edgar Allan Poe-filmatisering “The Raven” (2012) alligevel nævnes her på bloggen. Det er jo ikke fordi, at man ligefrem oversvømmes med filmatiseringer, der tager afsæt i forfatterens liv eller dennes fortællinger … og her får man begge dele! Man følger Poe – spillet af John Cusack – i dennes sidste dage, imens han i bedste Auguste Dupin-stil er på jagt efter en seriemorder, der slår sine ofre ihjel med afsæt i Poes makabre historier.

Idéen er ikke ny, men ganske velafprøvet. Blandt nyere krimiromaner finder man eksempelvis Matthew Pearls “The Dante Club” (morderen slår ihjel med inspiration hentet hos Dante Aligheri), Craig Russells “Brother Grimm” (her er det Grimm-eventyr, der inspirerer morderen) og senest i Richard Montanaris krimi “Merciless”, hvor det er selveste H.C. Andersen, der leverer stoffet til seriemorderens mordtogter. Sidstnævnte er i øvrigt netop blevet udgivet herhjemme på forlaget People’s Press under titlen “Ravnemoderen” … der er ravne overalt!

John Cusack som Edgar Allan Poe i “The Raven”

 Det lader i øvrigt til, at man har ladet sig inspirere af den succes, der er blevet Guy Ritchies “Sherlock Holmes” (2009) til del. Miljøet – et grumset og gotisk Baltimore – mimer i hvert fald et grumset og gotisk London. Men der skal ikke lyde klagesange herfra, da grumsede og gotiske miljøer altid er velkomne hos undertegnet.

Trailer til James McTeigues “The Raven” (2012):

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.