Rosenkilde & Bahnhof udgiver Helen MacInnes’ “Møde i Venedig”

http://fiktionogkultur.dk/wp-content/uploads/2015/01/M%C3%B8de-i-Venedig-2.jpg

Den skotsk-amerikanske forfatter Helen MacInnes (1907-1985) skrev i perioden 1941 til 1984 22 spionromaner, der blandt andet tager afsæt i anden verdenskrig, den kolde krig og terrorisme. Hun var en ferm skildrer af personer, og hendes romaner bærer stærkt præg af hendes afstandtagen til tyranni og totalitarisme. Nu udgiver Rosendahl & Bahnhof to af forfatterens romaner: Frygtens marked og Møde i Venedig.

Om Møde i Venedig skriver forlaget:

Teateranmelderen ved New Yorker-bladet Chronicle, Bill Fenner, går en varm augustdag 1961 om bord på et fly til Paris, opmuntret ved udsigten til et par ugers ferie. Berlinmuren er endnu kun et par uger gammel, men allerede et tydeligt symbol på en verden splittet mellem Øst og Vest. Kun få minutter efter sin ankomst til den europæiske hoved­stad tvinges Fenner ind i et net af ideologiske forviklinger, der fører ham til Venedig sammen med den unge kunstner Claire.

Begge er de indviet i Kalganovs eksistens, en berygtet og efter­søgt terrorist, som det indtil videre ikke er lykkedes nogen efter­retnings­tjeneste at identificere. For at undgå opmærksom­hed fra Kalganov og hans mænd må de spillede naive og forelskede turister, mens de holder et vågent øje med aktivitet, der kan føre til en afsløring af Kalganov.

Møde i Venedig udkommer den 21. januar som hæftet udgave.

Møde-i-Venedig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.