Dagens film: Rovdyr (2008)

SKAL DU SE DEN?

Ja, hvis du ikke har bedre ved hånden.

HVORFOR SKAL DU SE DEN?

Rovdyr er noget så sjældent som en norsk slasher. Det er en film, der gør brug af alle genrens kendetegn: landsbysinker en masse, øde lokaliteter, smukke piger, tortur og en final girl. Så hvis man vil have en hurtig omgang horror, der er fattig på plot, men rig på splat, så er Rovdyr sagen.

Året er 1974, og fire unge mennesker er på tur i deres folkevognsrugbrød på de øde, norske landeveje. Hurtigt ender de i kløerne på en gruppe depraverede jægere, der åbenbart er blevet træt af at slå dyr ihjel, og derfor nu finder det mere interessant at dyrke menneskejagt. Det er plottet – hverken mere, hverken mindre! Og ja, 1974 var også året, hvor Leatherface første gang gik amok på en flok unge mennesker, der havde forvildet sig ud i sinkeland i deres folkevognsrugbrød.

Karaktererne er genrestereotyper, der er psykologisk uinteressante og som udelukkende, koldt og kynisk, tjener ét formål: aflivning! Derfor er det godt, at filmen blot varer lidt over en time – ellers havde man kedet sig ihjel.

Rovdyr er survival horror, der opbygningsmæssigt minder meget om den noget mere interessante og intelligente Eden Lake, der i modsætning til Rovdyr indlemmer en interessant og (om end skarptskåren) relevant samfundskritik.

Rovdyr

SE OGSÅ:

James Watkins’ Eden Lake, der er hård ved sindet, er fantastisk og fantastisk foruroligende! Og så er Michael Fassbender med, der på dette tidspunkt i karrieren endnu havde til gode at blive opdaget af Hollywood.

GLÆD DIG TIL:

Efter sigende skulle James Watkins være tilknyttet den kommende horrorfilm The Loch, der pt. er i udvikling. Filmen, der foregår ved Loch Ness i Skotland, handler om en mand, der planlægger at tage livet af sin familie, men før han får realiseret sine morderiske planer, dukker der et monster op af søen…

BEDØMMELSE: 3

Rovdyr 1

INFO: Desværre er der ikke timer nok i døgnet, eller dage nok på et år, til at forfatte 1000-ords anmeldelser af alle de film, man ser. Men få ord har også ret, og  Dagens film, som kategorien her er blevet døbt, byder på hurtige, overskuelige anmeldelser krydret med anbefalinger. Devisen lyder: Én film om dagen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.