STAR WARS-NYT: En kæmpe Yoda-figur fra Aimhop.dk

Aimshop.dk er lidt af et paradis for film- og “Star Wars”-elskere. Webshoppen, der tidligere hed Megamerchandise, har et veritabelt overflødighedshorn af fantastiske figurer fra George Lucas’ galakseunivers, der den 25. maj i år kunne fejre sin 40-års fødselsdag.

Og lad os i den anledning se nærmere på én af de figurer, der i dag er blevet synonym for “Star Wars”, nemlig jedifilosoffen Yoda. Og selvom han ikke hører til blandt galaksens største figurer, så tårner denne udgave sig flotte 45 centimeter i vejret, og den vil gøre sig godt bemærket på såvel børneværelset som i en hvilken som helst “Star Wars”-samling.

Aimshop har et flot udvalg af disse store figurer, der er produceret af det amerikanske legetøjsfirma Jakks Pacific, der blev grundlagt i 1995.  Firmaet har blandet erhvervet sig licensrettighederne til at producere figurer, der tager afsæt i “Star Wars”-universet, og deres figursortiment spreder sig over såvel den originale trilogi, prequel-trilogien, sequel-trilogien og antologi-serien.

Yoda - Aimshop - Star Wars - Fiktion & Kultur (8)

Figurerne hører til i den store ende af skalaen, og Jakks Pacific inddeler deres figurer i tre kategorier: Big-Figs (45-50 cm), Big-Figs Massive (79 cm) og Big-Figs Colossal (122 cm). Yoda, som vi ser nærmere på her, hører således til i den første kategori.

Nedenfor kan man i øvrigt se en præsentation af den meget fine Yoda-figur, hvis man ikke orker at kæmpe sig igennem teksten. Selve omtalen kommer 3 minutter inde i videoen, der indledes med en omtale af syv “Star Wars”-figurer fra Hasbros The Black Series, der også alle kan købes hos Aimhop.

Det er som skrevet 40 år siden, at George Lucas skrev filmhistorie, da hans stort opsatte rumepos ramte biograferne verden om. “Star Wars” blev et hit over nat, og fænomenet bredte sig som en selvforstærkende løbeild, der gennem fire årtier har genereret en masse fantastisk legetøj og merchandise til “Star Wars”hungrende fans.

Yoda - Aimshop - Star Wars - Fiktion & Kultur (9)

Én af de mest fremtrædende karakterer i den otte film lange saga, den niende får premiere til december, er Yoda. Ham møder vi dog først i Irvin Kershners “Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back” fra 1980, der af mange opfattes som den bedste film i franchisen.

Det er i denne film, at den gamle, vise og (alderen taget i betragning) ganske agile jedimester forsøger at få en hæderlig jedi ud af den stædige Luke Skywalker, da de går i skarp træning på den tågeindhyllede og sumpbefængte planet Dagobah.

Hvis man er fan af “Star Wars” og den vise Yoda – og hvem er ikke det? – så findes der et hav af figurer, man kan pynte sit hjem med. Det vrimler med herlige figurer, der vil tage sig godt ud på enhver filmelskers skrivebord og enhver filmnørds hylde: Her ikke mindst denne fine Yoda, der som skrevet er produceret af Jakks Pacific.

Yoda - Aimshop - Star Wars - Fiktion & Kultur (10)

Den 45 centimeter høje Yoda er udført i hård plastic, svøbt i en stofkåbe, har bevægeligt hoved og lemmer, og knytter sit trofaste lyssværd i næven … hvis der nu skulle komme en sith forbi! Yoda-figuren er skøn og hvis man er en ægte “Star Wars”-fan, og en samler med stort S, så er denne figur et must buy, der ikke må mangle i samlingen.

Så hvis man leder efter en stor udgave af Luke Skywalkers vise mentor, der ikke ruinerer én, så skal Jakks Pacific-udgaven være anbefalet på det varmeste. Og så må man jo selv afgøre, hvordan Yodas egne ord passer på størrelsen af denne fine og billige figurudgave!

Size matters not. Look at me. Judge me by my size, do you? Hmm? Hmm?

Yoda i “Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back” (Irvin Kershner, 1980)

UdklipSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.