STAR WARS-NYT: LEGOs X-Wing Starfighter (75218)

LEGO har sendt en ny udgave af Luke Skywalkers X-Wing på markedet, der – i forhold til tidligere modeller – er blevet udstyret med nye funktioner, som bliver præsenteret nedenfor. Den nye “miniudgave” af X-Wing’en (75218) er på 730 dele og måler færdigbygget 11 cm i højden, 34 cm i længden og 30 cm i bredden.

X-Wing Starfighter, der vil blive omtalt i det følgende, kan købes hos Legetøjseksperten, der har et stort udbud af billigt LEGO.


I’m not such a bad pilot myself.
– Luke Skywalker i “Star Wars: Episode IV – A New Hope” (George Lucas, 1977).

Da jeg som ganske ung purk sad tryllebundet til fjernsynet og første gang så “Star Wars” – der på dette tidspunkt i historien hverken var blevet digitalt redigeret eller havde fået tilføjet længere tilføjelser til titlen – var det Luke Skywalker, der var helten over dem alle. Og da han i sin X-Wing med et veltilrettelagt skud får gjort en ende på Imperiets dødsstjerne, var jeg solgt!

Derfor har jeg også et nostalgisk forhold til Luke Skywalker og den flytype, der ender med at sprede fornyet håb i den galakse, der dagen i dag lever i bedste velgående. Den nye LEGO-model føjer sig fint ind i samlingen af X-Wings, der gennem de sidste 33 år med film og “Star Wars” er blevet samlet med stor fornøjelse.

Med LEGOs X-Wing-stjernejager, der både taler til børn OG barnlige sjæle, kan man anføre oprørernes angreb mod det onde, onde imperium.

Denne nye, detaljerede model har optrækkeligt landingsstel, minifigurcockpit, der kan åbnes, en ildslukker bag sædet, knopskydere på siden og vingemonterede skydere med fjederudløser, samt plads til R2-D2 og en håndtagsfunktion, der er ny i august 2018, som kan ændre vingerne fra flyve- til angrebstilstand.

Desuden indeholder denne fine model også ekstra klistermærker og fliser, så den kan forvandles fra Luke Skywalkers Red Five til Biggs Darklighters Red Three-X-wing … så selvfølgelig medfølger der LEGO-minifigurer af både Luke og Biggs samt deres astromekdroider! Genialt!

Sættet udgøres blot af 730 dele, så X-Wingen er hurtigt samlet, hvis man er en garvet LEGO-bygger. Ikke desto mindre er fornøjelsen stor, når man til lyden af John Williams formidable soundtrack får klodserne til at danne et af “Stars Wars”-universets mest ikoniske fly, der første gang så biografens mørke i 1977 og som lige siden har været med til at anspore legeglæden og fantasien hos børn og voksne rundt om på kloden.

Det er et optimalt sæt at købe til den samleglade LEGO- og “Star Wars”-fan i julegave i år, hvor den sidste del i sequeltrilogien – “Star Wars: The Rise of Skywalker” – får dansk biografpremiere den 18. december.

En af sjoveste “features” ved dette sæt er, at man kan forvandle X-Wingen fra Luke Skywalkers til Biggs Darklighters, og at designet i denne nye udgave gør det muligt at indføre de to droids sidelæns samt den fikse håndtagsaktiverede funktion, der muliggør at skifte mellem flyve- og angrebstilstand.

Man har ikke blot sendt et gammel design på markedet i en ny æske, men har gennemtænkt den originale model og har tilføjet nye detaljer. Hvis man er en LEGO-glad “Star Wars”-fan, der elsker at fortabe sig i det galaktiske univers, så er model 75218 klart en investering værd!

May the Christmas Force be with you !

Sættet indeholder følgende:

  • LEGO-pilotminifigurer af Luke Skywalker og Biggs Darklighter samt droiderne R2-D2 og R2-Q2.
  • LEGO-stjernejageren har optrækkeligt landingsstel, minifigurcockpit, der kan åbnes, 2 knopskydere og 4 skydere med fjederudløser, plads til en droide samt en håndtagsaktiveret funktion til skift mellem flyve- og angrebstilstand, der er ny i august 2018.
  • Skub modellen ned i angrebsposition for at lukke vingerne.
  • Indfør hver droide sidelæns i position (nyt i august 2018).
  • Ekstra klistermærker og fliser, så du kan skifte mellem Lukes Red Five- og Biggs’ Red Three-X-wing.
  • Våben: Lukes lyssværd og blasterpistol samt Biggs’ blasterpistol.
  • Tilbehør: brandslukker.
  • X-wing-jageren i angrebstilstand er over 11 cm høj, 34 cm lang og 30 cm bred.