STAR WARS-NYT: LEGOs Sandcrawler (75220)

LEGO har sendt en ny udgave af Sandcrawleren på markedet, der er markant mindre end deres sjældne og udgåede 75059 på 3296 dele. Den nye “miniudgave” af Sandcrawleren (75220) er på 1299 dele og måler færdigbygget 18 cm i højden, 31 cm i længden og 11 cm i bredden.

Sandcrawleren, der vil blive omtalt i det følgende, kan købes hos Legetøjseksperten, der har et stort udbud af billigt LEGO.


These are the same Jawas that sold us R2 and 3PO!
– Luke Skywalker i “Star Wars: Episode IV – A New Hope” (George Lucas, 1977).

Én af de ting, jeg husker tydeligst fra mit første møde med “Star Wars: Episode IV – A New Hope” fra 1977, er Luke Skywalkers handel med jawaerne og det store, rullende fort, som småfolket bevæger sig rundt i på ørkenplaneten Tatooine, hvor de sælger droids og reservedele.  

Det er pga. jawaerne og deres Sandcrawler, at Luke kommer i kontakt med C-3PO og R2-D2, som han køber sammen med onkel Owen, og efterfølgende kommer ud på det eventyr, der starter det hele. Filmen er en milepæl, et mesterværk og i dag en klassiker, der danner fundamentet for det enorme univers, der senere er knopskudt ud fra denne ene film.

Og hvis man gerne vil genopleve scenerne på Tatooine, så er dette sæt et herligt sted at starte ens eget eventyr!

Selvom der er tale om en miniudgave af LEGOs sjældne kæmpeudgave, så er deres nye Sandcrawler spækket med detaljer, der langsomt åbenbarer sig for én, efterhånden som det rullende fort bliver samlet klods for klods. Som man kender det fra flere af LEGOs andre store og semistore sæt, så kan også Sandcrawleren åbnes, så man får adgang til dens indre, hvor meget af (lege)magien gemmer sig.

LEGO-designerne har skabt en Sandcrawler, der er tro imod den originale udgave, som man første gang kunne opleve i biografen for 42 år siden. Ja, tiden flyver, men både “Star Wars” og LEGO lever i bedste velgående, og sammen skaber de to universer ny synergi.

Det rullende hjem for jawaerne indeholder et cockpit til 2 minifigurer, der kan åbnes, styrbare larvefødder og aftagelige top- og sidepaneler, der giver adgang til at lege inden i og som afslører et droidefængsel og en leddelt kran til at læsse droider ombord.

Den forreste rampe kan også vippes ned for at afsætte gods og transportkøretøjet, som kan bygges. Unge (og, ahem, ældre) handelstalenter vil elske at udspille Tatooine-scenerne med Luke Skywalker og jawaerne, der prutter om prisen for at gøre en god handel.

Sandcrawleren er også mobil forstået på den måde, at larvefødderne kan bevæges og styres ved at dreje på hjulet bag på. Mobiliteten er noget, der kendetegner flere af LEGOs nyere “Star Wars”-sæt, hvilket blandt andet Droidkommandør-sættet (75253) er et perleeksempel på.

Hvis man er en legeglad nostalgiker, der – og det indrømmer jeg gerne – har samme alder som den oprindelige film i “Star Wars”-franchisen, så er der meget glæde forbundet med at sidde med et sæt som dette. Ikke blot er det herligt, at man ikke har mistet glæden ved leg, men man sidder også og gennemspiller filmen i sin indre biograf, imens Sandcrawleren klods for klods kommer til live, og John Williams’ musik toner ud af højtalerne.

Og når de 1299 klodser har fundet sig til rette de rigtige steder, og det fine fartøj står færdigsamlet foran én, så har man kun lyst til én ting: At gense filmen, der ikke blot redefinerede en hel genre, men som også medvirkende faktor til omskabelsen af Hollywood.

Så hvis man vil genskabe én af de mest ikoniske scener fra “Star Wars”-universet, så er dette sæt et perfekt sted at starte. Sammen med Sandcrawleren følger der 4 LEGO-minifigurer, der er uundværlige i iscenesættelsen af ens eget eventyr på Tatooine. Der er tale om Luke Skywalker, 2 jawaer, en RA-7-droide, en R5-A2-astromekdroide samt en lægedroide. Jawaerne er udstyret med blastere, og Luke har sine elektrokikkert.

Sandcrawleren, der vil blive omtalt i det følgende, kan købes hos Legetøjseksperten, der har et stort udbud af billigt LEGO.